Az autósoknak miért van joguk más egészségét veszélyeztetni?
"A kérdező a légszennyezettségre gondol szerintem."
Szerintem is. Jól tükrözi a GYK válaszolók értelmi színvonalát, hogy a gépjárművek egészséget veszélyeztető hatásai közül csak a gázolás jut eszükbe.
ja a légszennyezés!
ki mondta, hogy a Széna téren vegyél lakást.
vehetsz házat egy borsodi zsákfaluban is, ahol kocsigumival fűtenek az amígók.
mert nekik joguk van a meleg otthonhoz.
Ugyanezen logika alapján neked miért van jogod mások életét veszélyeztetni? Hisz pl áramot használtál hogy kiírhasd a kérdésed.
Hogy ez önmagában még kisebb mennyiségű szennyezést jelent egy autónál, az egy dolog, de milyen jogod akarod te önkényesen pont az autóknál meghúzni a határt?
"Hogy ez önmagában még kisebb mennyiségű szennyezést jelent egy autónál, az egy dolog, de milyen jogod akarod te önkényesen pont az autóknál meghúzni a határt?"
Szerintem mindenkinek akkora környezetszennyezést kell elviselnie, amekkorát az életmódja okoz. Egy autósnak akkora légszennyezést kell elviselnie, amekkorát az okozna, ha mindenki autóval közlekedne. Nekem pedig akkorát, amekkorát az okozna, ha mindenki úgy élne, ahogy én.
Talán igazságtalannak tartod ezt?
“ Szerintem mindenkinek akkora környezetszennyezést kell elviselnie, amekkorát az életmódja okoz. ”
Gondolom természetesen hideg vízben zuhanyzol. Mert a melegvíz is energia. De még ha napkollektorod lenne, ugye annak az előállítása is rettentő sok energia.
Feltételezem sem mosó sem mosogatógépet nem használsz, mert az is energia.
Egyáltalán vezetékes vizet sem használsz gondolom, mert az hogy hozzád eljusson, szintén energia.
Energia pedig = co2, mivel nincs 100%-osan semleges energia. Jó ha 60%-ot eléri egyes helyeken a megújuló energia.
"Szerintem mindenkinek akkora környezetszennyezést kell elviselnie, amekkorát az életmódja okoz. Egy autósnak akkora légszennyezést kell elviselnie, amekkorát az okozna, ha mindenki autóval közlekedne. Nekem pedig akkorát, amekkorát az okozna, ha mindenki úgy élne, ahogy én.
Talán igazságtalannak tartod ezt?"
Nem, csak értelmetlen és megoldhatatlan hülyeségnek. Mivel ez maximum úgy lenne megoldható, ha minden egyes embert mindenki mástól egy életre izolálnál.
Hisz a logikád alapján ha valaki átlagosan napi egy másodperccel tovább zuhanyzik nálad, akkor te már az életben nem lehetsz vele egy légtérben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!