Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Mivel a késedelmes munkabér...

Mivel a késedelmes munkabér fizetés a munkavállaló létfenntartását veszélyezteti, ezért jelentős mértékűnek kell tekinteni akkor is, ha az egy alkalommal és csak részben történt.Milyen jogi eljárással élhetek?

Figyelt kérdés
Bocsánat, de hasonló ügyem van mint amivel találkoztam a fórumon. A fenti ügy érte személyemet is. Csak hogy én azonnali hatállyal felmondtam, tértivevényes levélben kértem a munkaadót, fizesse ki részemre az általa ki nem fizetett béremet. Hónapokig nem válaszolt a munkaadó erre a kérésemre. Majd Munkaügyi felügyelőségi vizsgálat történt, bár a munkaadó azt mondta mindent törvényesen találtak a vizsgálat során, de mégis elismeri hogy munkabér tartozása áll fenn velem szemben, ere fog tenni egy ajánlatot, nagyon kér arra, hogy az ajánlatot fogadjam el, mert ellenkező esetben nagy bajba kerül a munkaadó. Miért kerülne bajba a munkaadó? Köteles vagyok az Ö ajánlatát elfogadni? Mivel több hónapban is kevesebb munkabért számolt el részemre a munkaadó ezért döntöttem a felmondásom mellett, ez már fél éve történt. Sajnos azóta nem találok munkahelyet magamnak. A fentiek matt milyen követelésem lehet a munkaadóval szemben a bírósági eljárásban ha arra kerülne a sor? Kérem ne egy linket küldjön a fentiekre, mert voltam ügyvédnél, az olyant mondott nesze semmi fogd meg jól. Nem akarom az ügyvéd válaszait itt megosztani, de lényegében semmilyen választ nem kaptam. Szépen kérem a választ adót(kat) hogy érthetően adják meg a jogi lehetőségeimet. Köszönettel: B.Emőke
2020. szept. 5. 11:04
 1/1 anonim ***** válasza:
Mi?
2020. szept. 5. 17:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!