Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Beperelhet a buszsofőr azért,...

Ilor kérdése:

Beperelhet a buszsofőr azért, mert lefényképeztem és elküldtem e-mailben a BKK ügyfélszolgálatának?

Figyelt kérdés

A BKK-nak elküldtem egy autóbuszvezetőről készült felvételt egy olyan ügyben, amivel kapcsolatban jogos volt a panaszom. A BKK viszont figyelmeztetett, hogy a képeket törölték, mert sérti a képen látható személy jogait. Felhívták arra is a figyelmemet, hogy

"Amennyiben az Ön által készített képfelvétel készítéséhez a felvételen látható személyek hozzájárulása nem áll rendelkezésre, azok felhasználása jogellenes felhasználásnak minősül. Önnel – és bármely más, a felvételt felhasználó személlyel – szemben a sérelmet szenvedő fél jogai védelme érdekében felléphet."

Három kérdésem lenne ezzel kapcsolatban:

(1) A BKK felhívhatta-e a figyelmét a buszsofőrnek, hogy róla készült fényképet kaptak tőlem egy e-mail címről?

(2) A buszsofőrnek megéri-e bírósági feljelentést tenni az ügyben? Mekkora pénzbírságot szabhat ki a bíróság, illetve mekkora perköltséggel kell számolnia, amit később átháríthat rám?

(3) Elő lehet-e szedni valakit a magán e-mail címe alapján?

#jog #kártérítés #személyiségi jog #polgári peres eljárás #tiltott képfelvétel #BKK panaszbejelentés
2021. febr. 19. 15:50
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
Bírom azért ezt a tipikus mentalítást, az ilyen nyomorékok olyan nagypofájúak mikor egy olyan emberrel kell kötözködni meg keresztbe tenni aki csak a dolgát végzi, lrgyen az buszsofőr, pénztáros, postás stb. Hogyha egy drogos gettós roma ötször durvább dolgot csinálna veled mint a sofőr szerintem még csúnyán se mernél rá nézni :D
2021. febr. 24. 07:53
 12/14 anonim ***** válasza:

Nem hát #11.

Az ilyen nyomorék életében bem dolgozott. Ahhoz ért hogy unalmában idegesítsen másokat mert egy nulla az élete.

2021. febr. 24. 08:10
 13/14 anonim ***** válasza:
53%

Ha a buszvezető végig sms-ezik, telefonál, akkor mindkét helyre küldeném, egyszerre: rendőrség és BKV. Már volt ilyen, de nekem akkor még csak

hagyományos marokmobilom volt, nem volt benne kamera, pedig megtettem volna. Viszont jó hangosan elküldtem az anyjába, hogy a Délitől a Sasadi útig megállás nélkül telefonált, félkézzel vezetett, a csuklós 139-es meg tele volt. Úgyhogy volt pár tanú vele szemben.

Na, akkor indítson ellenem pert! :D

2021. febr. 28. 20:52
 14/14 anonim ***** válasza:

Igazából indíthat ellened te tudatlan #13.

A bíróság nem úgy működik, hogy “naa azért voltam csúnya, mert ő is csúnya volt! Nézzék meg!”

2021. febr. 28. 21:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!