Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Ha Biszku Béla tagadhatja...

Ha Biszku Béla tagadhatja nyilvánosan a kommunizmus bűneit és ellenforradalomnak minősítheti 1956-ot, akkor a holokauszttagadással miért bűn?

Figyelt kérdés

[link]

Ugyan még tart a nyomozás az ügyben, de mint az ilyen esetekben általában, valószínűleg itt is büntetlenül megússza majd ez a ">#!@%+&".

És ráadásul a kommunizmus bűneire rengeteg bizonyíték van, míg az állítólagos holokauszt-história csupán néhány ember beszámolóján alapul, viszont ellenérvekből Dunát lehetne rekeszteni. (Ebből néhányat itt lehet olvasni: [link]

Mi a véleményetek?

2010. aug. 15. 16:38
1 2 3
 1/27 anonim ***** válasza:
93%
Remélem,hogy elnyeri legalább most méltó büntetését ez az "ember". Még a nemrég adott interjújában is próbálta áthárítani a felelősséget másokra...pont olyan gerinctelen,mint a többi kommunista.
2010. aug. 15. 16:46
 2/27 anonim ***** válasza:
93%
legalább egy mszmp-s legyen aki felelősségre van vonva. még az ávósok közt se lett SENKI sem megbüntetve. se Péter Gábor (szül. Eisenberger Benjámin) sem a Bauer apuka, aki körmöket tépkedett, stb.
2010. aug. 15. 16:48
 3/27 anonim ***** válasza:
33%

"Biszku Béla tagadhatja"

Miért, szerinted Biszku Béla a mérvadó? Ő szava a törvény? Az már régen volt. Ne ragadj le a múltban!

2010. aug. 15. 17:04
 4/27 A kérdező kommentje:

Nem, nekem ez a kettős mérce nem tetszik, hogy a van a történelem, meg van a "holokauszt", az előbbit meg lehet kérdőjelezni, az utóbbit meg nem.

Ha ebben valaki nem látja az igazságtalanságot, akkor az elvakult...

2010. aug. 15. 17:08
 5/27 anonim ***** válasza:
74%

Biszku Béla sem tagadhatja büntetlenül, mert nemcsak a holokauszt-tagadás, de a kommunista rendszerek kegyetlenségeinek tagadása is büntetendő ma Magyarországon. Vagy egy hete fogadták el a törvényt, nagyokos...

Biszku amúgy sem tudja már, hogy mit beszél: szenilis vén bolond, a szava nem mérvedó.

Mint ahogy a "holokamu"-oldal sem az. Egyszóal ha kijelented, hogy holokauszt nem volt, vagy nem volt olyan súlyos, akkor te sem vagy különb Biszku Bélánál...

2010. aug. 15. 17:09
 6/27 anonim ***** válasza:
93%

Szerintem mindkettő gazdagon megtette a magáét és egyiket sem szabad titkolgatni. A komcsik is nácik is ugyanolyan véres dolgokat csináltak (persze az ellenfél tábora mindig igyekszik a másik olgait felnagyítani a sajátják csökkenteni)

Cska a komcsik tovább csinálták így őket jobban szeretik fikázni. És radikálisabb módszereik is voltak.

Nácik meg pár év alatt irtottak sokat.

De egyben közösek. Magyarországot mindketten csicskának tekintették. Mint Hitler, mint Sztálin is.

2010. aug. 15. 17:17
 7/27 A kérdező kommentje:

"a kommunista rendszerek kegyetlenségeinek tagadása is büntetendő ma Magyarországon"

Ha elolvastad volna az első cikket, amit linkeltem, akkor tudhatnád, hogy miért is tettem fel a kérdést egyáltalán, "nagyokos". A Btk. ugyanis nem fogalmaz egyértelműen az ilyen esetekben (szólásszabadság vs. történelmi tények jelentéktelen színben való feltüntetése), a holokauszttal viszont KÜLÖN PONTBAN foglalkoznak, mintha az nem is a történelemhez tartozna.

A holokauszt tényét egészen középiskolás éveim végéig én sem kérdőjeleztem meg, ezt tanították, ott voltak a képek, a megfilmesítések... Csak ha egy kicsit (nagyon picit) utánajár az ember, akkor észreveheti, hogy ez az egész képtelenség. Tényleg nem szól semmi a holokauszt mellett néhány ember beszámolóján és kínzással kicsikart vallomáson kívül, melyek hemzsegnek az ellentmondásoktól. Viszont amennyi ellenérv van...

2010. aug. 15. 17:26
 8/27 anonim ***** válasza:
9%

"állítólagos holokauszt-história csupán néhány ember beszámolóján alapul,"

Magyarországról 1944-ben hány embert vittek el marhavagonokban, tudod? És hová vitték őket , tudod?

2010. aug. 15. 17:43
 9/27 A kérdező kommentje:

Nem, nem tudom. És szerintem Te sem tudsz ilyet mondani, ugyanis a demográfiai mutatók rendkívül ellentmondásosak, vannak olyan statisztikák, amelyek 6 millió zsidó eltűnéséről szólnak, sok más azonban 300-500 ezerre teszi ezt a számot, és ezt is főképp a táborokban pusztító tífusz-járványoknak tudják be, és akkor még a tömeges emigrálásokról nem is beszéltünk. A gázkamrás-krematóriumos históriák viszont tudományosan ellentmondásosak, egyszerűen képtelenségeket állítanak.

Itt elolvashatod magyarul az Institute for Historical Review intézet kiadványát: [link]

És nagyon eltértünk a témától, ami az, hogy a holokauszt áldozatai mivel különbek a kommunizmus áldozataitól? Miért van az, hogy ha zsidók lettek volna a kommunizmus áldozatai, akkor Biszku Béla beleit már rég pulikutyák hurcolásznák Budapest utcáin?

2010. aug. 15. 18:07
 10/27 anonim ***** válasza:
37%
Te is ugyanolyan mocsok vagy, mint a Biszkubácsi. Ő úgy látja, ahogy szerinte volt, Te meg a holokausztot látod úgy, ahogy szerinted volt. Most akkor mi a különbség kettőtök között?
2010. aug. 15. 18:34
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!