Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Ha a járókelőket megdobálom...

Ha a járókelőket megdobálom kicsit jeges hógolyóval, az bűncselekmény?

Figyelt kérdés

2021. jan. 10. 11:10
1 2 3 4 5 6 7 8
 41/72 anonim válasza:
100%

Képzeld el, hogy fáradtan, kimerülten mész haza munka, suli, egyéb dolog után, semmi másra nem vágysz, mint otthon lenni végre, sietsz, hogy hamar hazaérj, erre valami barom még a nyakadba küld egy hógolyót, mert szerinte ez borzasztóan vicces.

Jólesne? Nevetnél te is? Élveznéd, hogy valaki rád hozza a frászt, és ezt még ki is neveti? Mert szerintem nem, hacsak nem vagy valami nagyon elborult elme. Egy kicsit a másik fél helyébe is beleképzelhetnéd magad.

2021. jan. 10. 21:46
 42/72 A kérdező kommentje:

Jó, az emberek nem erre számítanak az utcán sétálva.

Viszont még ha egy picit meg is ijednének, amiután rájönnének, hogy mi történt, valószínűleg csak annyiban hagynák és maximum azt gondolnák, hogy nem vagyunk százasok. Egyrészt azért, mert lehet fáradtak, másrészt meg nem mindenki szokott leállni másokkal veszekedni akkor sem, ha neki van igaza.

Ezek még mindig csak a járókelők reakció, és szerintem semmi közük nincsen sem az esetleges bűncselekményhez, sem annak a következményeihez. Természetesen ha tévedek, nyugodtan javítsatok ki.

2021. jan. 10. 21:57
 43/72 anonim ***** válasza:
100%
Akkor remélhetőleg egy oylat kapsz ki, aki épp egy kiadós veréssel jutalmazza.
2021. jan. 10. 21:59
 44/72 A kérdező kommentje:

Azért egy hógolyó miatt normális ember nem ver meg senkit. Ennyire általábam senkinek sem szoktak indulatkezelési problémái lenni. Akinek meg igen, azt valószínű, hogy nem engedik az utcán egyedül kóborolni.

Még mindig nem az esetlegesen agresszív járókelők reakciója érdekel. A törvényi/jogi következményekre vagyok kíváncsi, vagyis inkább arra, hogy lehetnek-e egyáltalán ilyenek.

2021. jan. 10. 22:05
 45/72 anonim ***** válasza:
100%
Normális emberek meg nem dobálnak idegeneket hógolyóval...
2021. jan. 10. 22:08
 46/72 anonim ***** válasza:
100%
A törvényi/jogi következmények már le lettek írva feljebb. Testi sértés úgy lehet, hogy nem látod kívülről az adott ember fizikai állapotát, pláne kabátban. Nekidobod egy csontritkulásos ember karjának és megreped a csontja, ami miatt hetekig gipszben kell lennie, az szerinted nem testi sértés?
2021. jan. 10. 23:01
 47/72 anonim ***** válasza:
100%
Anyád nem tanított jó modorra? Biztos szégyell téged.
2021. jan. 10. 23:04
 48/72 anonim ***** válasza:
100%
Vicces vagy...én biztos röhögnék..pláne, ha aszemüvegem, órám, laptopom, telefonom stb összetörne... vagy rosszul esnék és lebénulnék ( ami nálam nagy esély, mert hiányzik egy csigolyaív csontom)...
2021. jan. 10. 23:57
 49/72 A kérdező kommentje:

Szóval a fentiek alapján csak akkor lehet bajba kerülni ez miatt, ha az emberkének eltörik valamilye? Tehát amennyiben ez nem történik meg, senki sem fog vele foglalkozni?

Tényleg mi van akkor, ha a hógolyó miatt például összetörik valakinek a telefonja? Az miatt is elővehetnek?

Ha jól emlékszek, már többen is írtátok, hogy ez garázdaságnak számít, de én még mindig nem értem, hogy miért.

2021. jan. 11. 07:37
 50/72 anonim ***** válasza:
75%
Fejezd már be, vazze....
2021. jan. 11. 08:19
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!