Ha a járókelőket megdobálom kicsit jeges hógolyóval, az bűncselekmény?
"Nyilvám csak olyan embereket dobnák meg, akiről tudom, hogy nem csinálná azt. (pl öregasszony, kisgyerek...)"
Habony Árpi, te vagy az?
Attól, hogy valakinek belemegy a ruhájába egy kis hó, vagy átázik egy picit, még nem lehet nagy problémája belőle. Egy kicsit megfázhat, de pár nap alatt meggyógyul, és ilyen egyszerű. Ha meg nagy baja lenne tőle, akkor az olyan ember már eleve tud róla, hogy könnyen megbetegszik, szóval az olyan inkább ne menjen ki az utcára télen.
Miért veszítené el az egyensúlyát valaki egy hógolyótól? Az pici, és akkor sem üt nagyot, ha erőből van eldobva.
Mégis, mitől ijedne meg? Ez csak egy hógolyó, mindenki látott már olyat és mindenkit dobtak már meg vele.
Fejre nyilván nem céloznák. Annyira elvetemült azért nem vagyok. De mondjuk ha nekidobnám a kabátjának, akkor attól még véletlenül sem lehet semmi baja.
Azért a kisgyerekkel sem mindig van ott a szülő. Vagy ha igen, nem mindig figyel rá, és mire szól neki, addigra simán el lehet futni.
Csak szórakozásból dobálnám meg őket. Én jól érezném magam, kinevetném őket, ők meg mennének a saját dolgukra.
Ez azért nem számít veszélyesnek, szóval nem értem, hogy mi a problémátok vele.
Istenem, gondolkodj már!
"belemegy a ruhájába egy kis hó, vagy átázik egy picit, még nem lehet nagy problémája belőle. Egy kicsit megfázhat, de pár nap alatt meggyógyul, és ilyen egyszerű"
Nem ilyen egyszerű! Vannak olyan idősek, akik belehalhatnak egy sima megfázásba, ezért kell nagyon vigyázniuk az egészségükre! Az idősek nem fiatalok, nem gyógyulnak hamar. A kisgyerek hamar kiheverheti, a többi életerős fiatal is, középkorúak is. De az idős nem! Nem mindig. Márpedig nem mész oda előtte megkérdezni, milyen állapotban van, hogy utána hátrálj a hógolyódobálásért.
De aki olyan gyenge, hogy egy megfázásba is belehalhat, az általában nem szokott ilyen hidegben az utcán mászkálni.
Meg csak a kabátjára céloznák, ami a legtöbb esetben valamilyen mértékben vízálló, tehát egy hógolyó biztosan nem tudná átáztatni.
Ez elég beteges... Nincs egy barátod se, aki hógolyózik veled? Most komolyan. Ha nagyon összegyúrod, igenis tud fájni, engem is dobtak már meg úgy, hogy belilult, és az fájt rendesen. És az meg, hogy megdobod az embereket aztán meg kineveted őket, erre már igazán mondani se tudok semmit sem.
Csak egyszerűen fogadd el, hogy az emberek nagy részének nem lesz vicces, ha csak úgy hozzájuk vágsz egy hógolyót, ha meg neked ez okoz örömöt, az elég gáz
Vannak barátaim, velük együtt csinálnám. Szépen odamennénk, és random embereket meglepnénk vele.
Véletlenszerűen megdobálnánk valakit, vagy követnénk egy járókelőt, és mondogatnánk mögötte például azt, hogy mindjárt hozzávágok egyet, vagy ilyesmiket. És amikor hátrafordul, vagy gyorsabban kezd el menni, akkor mindannyian egyszerre dobnánk meg.
Nem pofozna meg senki, mondtam, hogy elfutnánk utána, és csak olyan emberekkel kezdenénk ki, akikkel utána mi is elbírunk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!