Simán lefújhatom, mehet a paprika spray, ugye? Idegen a s*ggemre csap.
Szóval járok futni és legutóbb egy alkalommal (este volt már) oda és a visszafele úton is közben a mellettem elhaladó gyalogos vagy biciklis a fenekemre csapott. Iszonyat megalázónak éreztem. Van itthon paprika spray, gondoltam legközelebb magammal viszem, a kezekben lesz és simán lefújom az ilyen okádékokat, aztán ott hagyom természetesen.
Zaklatásra, molesztálásra egy sima önvédelem, válasz, nem? Semmi sem tiltja itthon a használatát, úgy tudom.
Köszönöm a válaszokat.
25/N
Onvedelmi eszkozt jogosan akkor hasznalhatsz, ha megtamadnak ... az, hogy a fenekedre csapnak, nem hinnem, hogy tamadas kategoria ... lehet azon a kornyeken igy koszonnek a sportolok :)))
Lehet az egeszet csak kepzeled, valojaban csak a fejedben tortennek meg a dolgok ... erre lefujnal egy bringast? :D
Amugy szerinted mit valtanal ki egy seggrepacsizos emberbol, ha arconfujnad akarmivel? Most komolyan, milyen reakciora szamitanal ... en nem vagyok egy agressziv ember, de valoszinu azonnal szajbavernelek, hiaba vagy lanybol.
Ügyes biciklis ha menet közben rá tudodtt csapni. De komolyra fordítva, te is csapj rá az övére, amitől ő felborul és gond megoldva. A sprével ey biciklisnél sokra nem mész, mert ha hátulról jön és úgy csap rád, akkor max. a hátát tudod lefújni, ha meg szemből jön és akkor csap rád, amikor már elhaladt melletted, akkor szintén csak a hátát tudod lefújni ha elég gyors vagy.
Ha ő rádcsap, te is megteheted. Ha ő elesik, akkor max. ha ezért megtámad, akkor lefújhatod. Probléma megoldva.
Ha a Mszigeten futsz, akkor - ahogy hallottam - nem árt ha van nálad gázspré.
Hordj magadnál egy biankó tárcát. Ha egy ilyen történik, kiálts utána, hogy "Valamit elhagytál!". Ha bekapja a csalit, megáll, vagy lassít vagy hasonló.
Odamész a közelébe, és lerendezed.
Nyugodtan lefújhatod.
1) jogos önvédelem
2) az ilyen okádékok úgysem mernek rendőrt hívni
Dehogy nincs, a folytatását.
Nem értem a válaszolókat, szerintetek egy nőnek vagy akár férfinak el kell tűrnie a szexuális zaklatást és tilos védekeznie???
Milyen zakkant fæszsàg ez?
Mindenkinek joga van védekezni és megvédeni magát, semmilyen jogszabály nem tiltja, hogy elhárítson valaki egy szexuális támadást.
Én mondjuk pasi vagyok, de ha egy nő az én fenekemet fogja meg én meg esetleg megkéselem az is jogos önvédelem szerinted?? Hiszen én is féltem a folytatástól. Oké hogy egy tapizást nem tudok bizonyítani, de ugye kés is lehet nálam, meg jogomban áll védekezni is.
Szerinted baromságot írtam?? Kb erről van szó a kérdésben is, nem tartja az sem az arányosságot és nem is bizonyítható a fellépés jogossága, hiszen ott van a kezében és úgy megy el futni, hogy bárkit egyből le tudjon fújni. De a jogosságot hol bizonyítja?? Nem volt szó arról hogy bántalmazzay megüti, lefogja vagy bármi egyéb. A pasi tettére nincs semmi bizonyíték, a lányéra lenne. Ha ilyeneket megengedne a jogszabály akkor jól néznénk ki. Kb bárkit lefújhatnék az utcán kb poénból. Tapizott, meg akart ütni, de elhajoltam és egyből lefújtam vagy bármilyen mondvacsinált okkal lehetne fújkálni a másikat. Szerinted ezt meglehet csinálni büntetlenül?? Nem, ha nem tudod bizonyítani ott bizony vannak bajok. Ha esetleg az a bunkó véletlen kivágódik az utcára és egy kocsi telibe kapja akkor mindjárt lehet gondatlanságból elkövetett emberölés is. Vagy mivel már úgy szalad a hölgyike hogy a kezében tartja "harcra" készen, lehet az is hogy előre kitervelte az egészet.
Vagy mint ahogy az egyik válaszoló írta, hogy az ilyenből simán kinézi, hogy fogja és pofán bakja. Akkor ott csak azt kell eldönteni, hogy mi volt előbb, a tyúk vagy a tojás. De ott ha azt mondja a csávó hogy jött az az idióta nő és lefújta, majd még rá támadt, ő meg védekezett, az is hihető tudna lenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!