Simán lefújhatom, mehet a paprika spray, ugye? Idegen a s*ggemre csap.
Szóval járok futni és legutóbb egy alkalommal (este volt már) oda és a visszafele úton is közben a mellettem elhaladó gyalogos vagy biciklis a fenekemre csapott. Iszonyat megalázónak éreztem. Van itthon paprika spray, gondoltam legközelebb magammal viszem, a kezekben lesz és simán lefújom az ilyen okádékokat, aztán ott hagyom természetesen.
Zaklatásra, molesztálásra egy sima önvédelem, válasz, nem? Semmi sem tiltja itthon a használatát, úgy tudom.
Köszönöm a válaszokat.
25/N
Legfeljebb feljelent garázdaság miatt 8 napon belül/vagy túl gyógyuló sérülés miatt.
Inkább tegyél ki magadra egy táblát, hogy leszbikus vagy.
Vagy megvárod amíg valami radikális szélsőfeminista kormány lesz hatalmon, ahol hivatalból minden férfit kasztrálnak.
Ha megteszed, akkor bíróságra kerülhetsz. Semmiképpen nem nevezhető jogos védelemnek. Jogos védelem akkor állapítható meg, ha személyed (életed, egészséged) ellen ér támadás vagy erre lehet számítani. Jogos védelem dolog elleni támadás esetén is megállapítható, tehát ha valami tárgyadat akarnák elvenni. Ha mást támadnak meg, azt is védheted.
A védelemnek arányosnak kell lennie, de a régi értelmezéshez képest jóval nagyobb a mozgástér, és sok tényezőtől függ.
Nem mindegy, hogy éjjel a lakásodba törnek be többen, vagy fényes nappal, a forgalmas utcán ragadja meg valaki a táskád.
A támadás elöl kitérni nem kell. Védeni bármivel védheted magad, de visszatámadni már nem jogos.
A fenékre csapás nyilván nem megengedhető, szexuális zaklatás, ami büntetendő.
A lefújás viszont támadás, amit a zaklató háríthatna.
Szerintem lefújhatod. Az ilyen tapizós emberek jellemzően sunyi, gyáva arcok, szinte biztosan nem fognak a rendőrségre szaladni az eset után. Ha mégis, akkor vagy simán csak letagadod, vagy azt mondod, hogy támadásnak vetted. Honnan kéne neked tudni, hogy megelégszik egy fenékre csapással?
Más megközelítésből nézve viszont inkább ne fújd le, mert a sértett egója miatt legközelebb tényleg megtámadhat, és akkor már számít a gázra, nem tudod meglepni.
Fuss máshol, fuss világosban, fuss társaságban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!