Simán lefújhatom, mehet a paprika spray, ugye? Idegen a s*ggemre csap.
Szóval járok futni és legutóbb egy alkalommal (este volt már) oda és a visszafele úton is közben a mellettem elhaladó gyalogos vagy biciklis a fenekemre csapott. Iszonyat megalázónak éreztem. Van itthon paprika spray, gondoltam legközelebb magammal viszem, a kezekben lesz és simán lefújom az ilyen okádékokat, aztán ott hagyom természetesen.
Zaklatásra, molesztálásra egy sima önvédelem, válasz, nem? Semmi sem tiltja itthon a használatát, úgy tudom.
Köszönöm a válaszokat.
25/N
Jogilag nem fújhatod le, ahogyan jogilag nem tapizhat az engedélyed nélkül.
Gyakorlatilag meg a bugris a seggedre fog csapni, te meg fújd le nyugodtan.
Ha feljelent, mosolyogva letagadod.
Itt azért azt hozzá lehetne tenni, hogy ha nincs más tanú, akkor lehet annyi lesz az eset, hogy te szembe fújod ő felborul biciklivel, kap egy agyrázkódást is esetleg a betontól. Na most láthatod ha egy külső szemlélő annyit lát, hogy az egyik össze törte magát a másik meg vigyorogva mondja, hogy rá csapott a fenekemre és ezért.... Na ezt hogyan bizonyítod?? Neki esetlegesen lesz róla kórházi papírja, de neked?? Viszont rá lehet fogni hogy ez egy kitervelt támadás volt, hiszen ha biciklivel jön szembe, te meg a másik irányba futsz és egyből le tudod fújni akkor ott volt a kezedben és irányba is fordítva. Szóval ellened ott van a kórházi leletek, a előre kitervelt szándék bizonyítható. Neked meg megmarad tanúk nélkül a saját szavad. Esetleg ha szerzel is tanút akkor is elég rosszúl állnál.
Másik dolog, ez ugye nem egy szilárd anyag. Ezt szél iránnyal szembe nem nagyon kellene használnod. Ha jön veled szembe vagy mögötted jön és előzéskor fújod akkor mind a két esetben kapsz te is így is úgy is egy jó adagot. Hiszen ha szembe jön akkor a menetszél miatt is (és mert bele futsz), a másik esetben meg nyomod a cuccot mint süket a csengőt és akkor is bele szaladsz telibe. MELLETTEM használtak már ilyet, próbálgatta egyik haverom, de nekem is taknyom nyálam egybefolyt, szóval emiatt sem javasolnám ezt a megoldást, mert te is kapsz belőle. Így is úgy is rosszúl jársz. Próbálkozz mással. Esetleg kúltúrált környéken fuss vagy szerezz egy futótársat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!