Tényleg igaz hogy 18 alatt nem lehet bicska nálad?
10.-re.
"6/10 Deák Dominik 2020 ***** válasza:
Gyakori tévhit :) A 8 cm csak azt határozza meg, hogy a penge különösen veszélyes-e.
8 cm alatt se lehet nálad kés,..."
Na erről ennyit!
Én egy szerencsétlen idióta vagyok, kifejtenéd, hogy mit jelent az "erről ennyit"?
Még mindig az a helyzet, hogy a 8 centit taglaló törvény csak arról beszél, hogy mi számít különösen veszélyesnek és arról nem, hogy mi lehet nálad.
kedves 11!
Legalább érvelni tudjál,ne csak kötetedni!
El nézzik ha becsomagolva,vagy ha újonnan vett.
okostojás Dominik, az első bekezdést nem sikerült elolvasni?
A Rendőrségről szóló 1994. évi XXXIV. törvény 100. §-a (1) bekezdésének a) pontjában kapott felhatalmazás alapján a Kormány a következőket rendeli el:
1. § E rendelet hatálya a mellékletben felsorolt közbiztonságra különösen veszélyes eszközökre és az azokkal kapcsolatos egyes tevékenységekre terjed ki.
nincs szabályozva a nem különösen veszélyes eszköz, nem értem miért kell itt hülyeséget hangoztatni
Még mindig a különösen veszélyes eszközökről beszélsz. Ami nem különösen veszélyes, arra van is szabály, meg nincs is, ezért szürkezónás picit a kérdés. De akkor menjünk bele részletesebben.
Indokolt esetben lehet nálad kés és használhatod.
Indok nélkül is lehet nálad kés, de nem használhatod. És akkor ugye minek.
A csavar ott van a történetben, hogy a legtöbb hely kifejezetten tiltja, hogy bármilyen kés legyen nálad. Tömegközlekedésre nem lehet felvinni, boltba nem lehet bevinni.
Tehát amennyiben a kérdező el akar menni piknikezni az erdőbe, akkor ezt hivatalosan csak úgy teheti meg, hogy gyalog vagy autóval megy és közben nem megy be sehova. És még az erdőben is csak akkor veheti elő a kését, ha nincsenek ott idegenek.
Ez nyilván életszerűtlen és vélhetően senki nem fogja csesztetni érte akkor se, ha a buszon előkerülne nála egy kés, de hivatalosan így van.
19.-nek.
Te tényleg rendőr lehetsz, azok ilyen nettó idióták.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!