Tényleg igaz hogy 18 alatt nem lehet bicska nálad?
de úgy értve:
Pl kimegy egy 14 vagy az fölött fiú piknikezni és azért kell
Gyakori tévhit :) A 8 cm csak azt határozza meg, hogy a penge különösen veszélyes-e.
8 cm alatt se lehet nálad kés, ami persze nem mindig életszerű, szóval nyilván ha piknikezni mész vagy munkaeszköz vagy épp a boltból viszed haza az új konyhakést, akkor nem fognak érte csesztetni.
De ha megtalálják nálad...
8.-nak.
Te szerencsétlen, mi az, hogy "KÜLÖNÖSEN VESZÉLYES PENGE"???
És erről linkelj be konkrét jogszabályt!
Trollkodsz? Alacsony az IQ-d? Rendőr vagy? E 3 kombinációja?
Nem is tudod, melyik jogszabályról van szó, és én vagyok a szerencsétlen idióta? :D
Ha normális hangnemben ellenkeznél, ahogy én is írtam idáig, akkor kulturáltan megvitathatnák, hogy miért nincs igazam vagy igazad. Erre a jogszabályra próbálsz hivatkozni: [link]
Még ki is másolom neked a vonatkozó részt:
"A közbiztonságra különösen veszélyes eszköz az olyan szúró- vagy vágóeszköz, amelynek szúróhosszúsága vagy vágóéle a 8 cm-t meghaladja"
Ez arról szól mindössze (negyedjére írom le), hogy a 8 centinél nagyobb kések KÜLÖNÖSEN veszélyesek. És nem arról, hogy a 8 centi alatti késeket szabad lenne magadnál tartani. Érted a különbséget?
(Egyébként igen, szabad magadnál tartani 8 cm alattit, csak kb. semmit nem csinálhatsz vele és a legtöbb helyre nem mehetsz be vele, szóval gyakorlatilag nem lehet nálad, ha ennyire bele akarsz menni a részletekbe.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!