Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Szerintettek is hülyeség hogy...

Szerintettek is hülyeség hogy nem lehet legálisan 8cm alatt kést hordani?

Figyelt kérdés

Teszem azt:

Elmész kempingelni a családdal,és kell bicska mert van kaja ami szeletelni kell(alma,körte stb).

Vagy simán egy tipik szakmunkás vagy akinek kell a uzsinak felvágni,és netántán a rendőr megállít és elvesszi és ad 70 ezres bírságot mert hogy volt merszed kajás bicskát hordani..

Vagy simán önvédelem céljából..

(tudom,jöhetne a közhely hogy úgyist kivernék és szétszúrkálnának)

#fegyver,kés,bicska,gyilkos,gyilkos-szerzám,verekedés,bunyó,kaja,balhé
2020. dec. 12. 12:09
A kérdező szavazást indított:
Szerintem is!Úgyis nem mindenkit bírnának megmotozni és elvenni a kést,és ígyyis lesz késes támadás ha tetszik ha nem.
Szerinterm nem!Törvény az törvény és aztán jogodban van hallgatni!
14 szavazat
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
100%

A kempingezéshez bőven elég 8 cm-nél kisebb élű bicska.

Szalonnázáshoz is!+

2020. dec. 12. 12:15
 2/16 anonim ***** válasza:
100%
7,9 cm es kés mindenre elég
2020. dec. 12. 12:16
 3/16 anonim ***** válasza:
93%

Egy ilyen bicska még hegymászáshoz, magashegyi túrázáshoz is BŐVEN elegendő!

[link]

2020. dec. 12. 12:17
 4/16 anonim ***** válasza:
89%
Egyébként meg lehet hordani. Próbáld meg értelmezni az erre vonatkozó törvényt.
2020. dec. 12. 12:18
 5/16 anonim ***** válasza:
81%

Olyan kést tarthatsz magadnál aminek a penge paraméterei megfelelnek. Meg maga a kés típusa is, mert ugye az se mindegy.

Én sokáig hordtam is magammal, mert rendőr is javasolta, hogy legyen nálunk, soha nem lehet tudni mire lesz jó és tényleg néha jó, ha van nálad egy kés. Most csak ezt a bankkártya alakút hordok az irataim között, ez jó azokra amiket te felsoroltál és bőven nem sért semmit.

Viszont jó ez a törvényi szabályozás szerintem. Mert felesleges kardal rohangálni az utcán, mondván, hogy én ezzel eszem az almát.

2020. dec. 12. 12:33
 6/16 A kérdező kommentje:

De nem is úgy értettem hogy most katana-val megyek oszt evvel vágok almát.

Én úgy értettem hogy valaki pl:van 6cm-res bicskája,és az a kajás bicskája.

2020. dec. 12. 13:55
 7/16 anonim ***** válasza:
71%

Ezzel hol a probléma??

Olyan lehet nálad, kivéve ha rugós vagy pillangó kés.

8cm alatt lehet nálad, 8cm felett nem.

6ugye kissebb mint a 8, ezért lehet nálad egy ilyen.

2020. dec. 12. 14:00
 8/16 A kérdező kommentje:

Szerintem félre értjük egymást.

Tudom hogy most rugós meg pillangó nem lehet nálam:

De úgy értetten hogy most elveszi a kést a rendőr ha nálad talál kés

2020. dec. 12. 14:03
 9/16 anonim ***** válasza:
68%

Miért venné el??

8cm alatt lehet nálad minden gond nélül.

Mondjuk ha gyanús alak vagy akkor indokoltan elveheti. Nálam is látott már rendőr kést, nem szólt érte. De ha tényleg végez nálad egy ruházat átvizsgálást azt okkal teszi. Nincs az a rendőr aki ilyenekkel szokott szórakozniy ahelyett hogy pihenne egy kicsit.

Ha érkezik bejelentés vagy gyanúsnak nézel ki, esetleg büntetett előéletű vagy, akkor esetleg elveszi.

Én is láttam már olyat, hogy állomáson 2 ilyen 17éves körüli cigány gyerekhez oda mentek a rendőrök és szóltak nekik, hogy pakolják ki a zsebüket, ott is előkerült a kés, meg még valami (annyira nem figyeltem), tőlük is elvették. Meg meg is lett kérdezve hogy mit járkálnak kintba sötétben késsel a zsebükben??

De amúgy az se mimdegy hogy hol tartod a kést. Ha "nehezen hozzáférhető helyen" pl a táskádban vagy a kabátod cipzáros zsebében egy tokban akkor nem kötekednek annyira sem. Mert ez inkább szállítás már mint viselet.

De ha tényleg egy kés van a zsebedben, neked meg a zsebedben a kezed, a kapucni és a maszk a fejeded, majd egy kihaltabb városrészen kóborolsz, mintha áldozatra vadásznál ne csodálkozz ha elveszik. De ha tényleg tokban van meg nem úgy van, hogy egy pillanat alatt előveszed akkor gond sincs.

2020. dec. 12. 14:22
 10/16 anonim ***** válasza:
57%

#8: valamit nagyon nem értesz..

8 cm élhossz alatt legálisan lehet nálad bicska.

2020. dec. 12. 14:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!