Szerintettek is hülyeség hogy nem lehet legálisan 8cm alatt kést hordani?
Teszem azt:
Elmész kempingelni a családdal,és kell bicska mert van kaja ami szeletelni kell(alma,körte stb).
Vagy simán egy tipik szakmunkás vagy akinek kell a uzsinak felvágni,és netántán a rendőr megállít és elvesszi és ad 70 ezres bírságot mert hogy volt merszed kajás bicskát hordani..
Vagy simán önvédelem céljából..
(tudom,jöhetne a közhely hogy úgyist kivernék és szétszúrkálnának)
Ezt a pillangókést nem tudom, hogy honnan veszitek, folyton előkerül ez, hogy "rugós meg pillangó nem lehet", de ez egyszerűen nem igaz, a rugóst nevesíti a kkve rendelet, ezért nem vonatkozik rá a 8cm, az alatt is tilos, de a pillangóról szó sincs a jogszabályban. Arra a 8cm vonatkozik csak.
A rendelet amúgy közterületre vonatkozik, egy kemping általában nem közterületen van és az erdők se számítanak közterületnek.
De, hogy alátámasszam, itt a jogszabály vonatkozó része:
Melléklet a 175/2003. (X. 28.) Korm. rendelethez
A közbiztonságra különösen veszélyes eszköz:
a) * az olyan szúró- vagy vágóeszköz, amelynek szúróhosszúsága vagy vágóéle a 8 cm-t meghaladja, továbbá a szúróhosszúság vagy a vágóél méretétől függetlenül a dobócsillag, a rugóskés és a szúró-, vágóeszközt vagy testi sérülés okozására alkalmas egyéb tárgyat kilövő készülék (különösen: felajzott íj, számszeríj, francia kés, szigonypuska, parittya, csúzli);
Szerintem a franciakés zavarhat be, de az nem a pillangó, hanem az un ballistic knife, ami kilövi a pengéjét.
Elnezést az új jogszabályt nem nézegettem mostanság. Pár éve benne volt és nem a francia kés, hanem nevesítve a pillangó kés.
Mivel azt is könnyű hirtelen kicsapni, gondolom emiatt volt benne, de azóta valamiért kivehették.
Szóval nem kell háborogni senkinek, a félreértés meg innen adódik, hogy régebben benne volt és bennem is pl az maradt meg így. Nem nyálazom át minden nap az összes rendeletet, hogy módosult-e valami.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!