Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Szabadsaggal es tulajdonjoggal...

Szabadsaggal es tulajdonjoggal kapcsolatban volna kerdesem, par dolgot nem ertek?

Figyelt kérdés

1. van egy garazsom, amit megvettem. milyen alapon kell utana epitmenyadot fizetnem. ezt nem tudom felfogni ez mar az enyem MEGVETTEM fizettem erte, adozott jovedelmembol vettem. miert is kell ezen felul eletem vegeig adoznom utana?

2. telkemen szeretnek epiteni egy hazat. miert is kell ehhez epitesi engedely?? az en telkem, azt csinalok rajta amit akarok nem de?

3. telkemen kutat szeretnek furni, ezt is miert kell bejelentenem??

4. napelemem utan miert kell adoznom, tan mar a NAP is az allame? ki az az allam egyebkent is, eloleny? lelegzik? van anyagcsereje? nem ertem egy absztrakt dolog miert dirigal hogy mit hogy csinaljak

5. miert tilos vadasznom, fat vagnom az erdobe? NEM EHETEK? nincs jogom enni? ezt nem ertem. Nincs jogom fat gyujteni? Erre egyszer kaptam egy olyan valaszt hogy ha mindenki elmenne fat vagni akkor nem maradna erdo. Vagy ha mindenki elmenne nyulat vadaszni akkor kihalnanak a nyulak. Na de kerem szepen, mi a kulonbseg akozott ha veszek a boltba 10 nyulat vagy ha levadaszok 10 nyulat, a foldon mindket esetben ugyanannyi marad a nyulak szama. A fak eseten szinten, nincs kulonbseg ha valaki "lopja" a fat, vagy ha penzert megveszi, a vasarolt fat is kivagtak valahol a foldon, attol a fak darabszama nem valtozik.

2020. nov. 29. 10:40
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:
Egyebkent pont ezt mondom #9-es, ha enyem is lenne az erdo, azzal se csinalhatnek akarmit. En magam nem vadaszhatnam le az ozeket.
2020. dec. 16. 12:55
 12/19 Micimacko67 ***** válasza:
Kérdező, miért akarsz te mindenáron öldökölni?
2020. dec. 16. 14:35
 13/19 anonim ***** válasza:
Nyugi kérdező, az államot az állampolgárok "tartják el", ezért cserébe használhatják az állami tulajdont: erdők nincsenek lezárva, középületekbe bemehetsz, szolgáltatásokat kapsz. De ez nem jelent azt, hogy a tiéd az ami állami tulajdon. De még azt se jelenti, hogy a wc az önkormányzatnál a tiéd csak mert van 10 millió állami pénzből épített wc az országban.
2020. dec. 16. 14:54
 14/19 anonim ***** válasza:
Egy okoskodó, jogi műveltség nélküli b*lf*s* vagy, aki azt hiszi, minden jár neki, de a közterheket már nem akarja viselni. Ilyenekkel van tele megnyomorított országunk.
2020. dec. 17. 13:02
 15/19 anonim ***** válasza:
8: Nem tartasz te fenn semmit, csak minket az irritáló stílusoddal. Ha mindenért fizetned kéne a valós piaci ellenértéket (TB, oktatás stb.), amit ingyen kapsz, semmid nem lenne. Mit nem lehet érteni azon, hogy a vadak állami tulajdonban vannak? Mit nem lehet azon érteni, hogyha nem lenne állam, jog, törvény, akkor holnaptól az emberek egy kiló kenyérért megölnék egymást a közértben? Nem lenne társadalmi rend, gyilkolásznának, mint a BLM a "nagy demokratikus" impotens USA-ban, ahol hagyták az embereket meghalni...
2020. dec. 17. 13:09
 16/19 A kérdező kommentje:
Masik dolog amit nem ertek, az ha amerikabol rendelek csomagot akkor miert is kell erte vamot fizetnem??? Nem az allamtol vettem el (nem az o foldjerol vagy tulajdonabol szarmazik a termek), miert is fizetek erte vamot... johogy nem mar a levegoert is fizetni fogok.
2020. dec. 19. 20:41
 17/19 A kérdező kommentje:
Ne viccelj mar a TB-vel, amikor egy vakbel mutet kijon 200 ezer ft-bol. Szamold csak ki mennyi TB-t fizettel mar eletedbe, meghaladja a 200 ezret.
2020. dec. 19. 20:44
 18/19 A kérdező kommentje:
Nem ertem miert kevered bele az oktatast. Azt levonjak a jarulekokat az adombol. En epp azt mondom hogy ha mar levonjak tolem, akkor AZON FELUL miert vonnak le meg tobbet?? Pl. a kenyeren is van AFA, amit olyan fizetesbol veszek meg, amibol mar egyszer adoztam. Sokszorosan meg vagyok adozva, es ezen felul meg sz*patnak mindenfele burokraciaval.
2020. dec. 19. 20:46
 19/19 Micimacko67 ***** válasza:
Kérdező, irány az erdő...elvonulsz remetének...semmi gondod sincs...
2020. dec. 19. 20:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!