Szabadsaggal es tulajdonjoggal kapcsolatban volna kerdesem, par dolgot nem ertek?
1. van egy garazsom, amit megvettem. milyen alapon kell utana epitmenyadot fizetnem. ezt nem tudom felfogni ez mar az enyem MEGVETTEM fizettem erte, adozott jovedelmembol vettem. miert is kell ezen felul eletem vegeig adoznom utana?
2. telkemen szeretnek epiteni egy hazat. miert is kell ehhez epitesi engedely?? az en telkem, azt csinalok rajta amit akarok nem de?
3. telkemen kutat szeretnek furni, ezt is miert kell bejelentenem??
4. napelemem utan miert kell adoznom, tan mar a NAP is az allame? ki az az allam egyebkent is, eloleny? lelegzik? van anyagcsereje? nem ertem egy absztrakt dolog miert dirigal hogy mit hogy csinaljak
5. miert tilos vadasznom, fat vagnom az erdobe? NEM EHETEK? nincs jogom enni? ezt nem ertem. Nincs jogom fat gyujteni? Erre egyszer kaptam egy olyan valaszt hogy ha mindenki elmenne fat vagni akkor nem maradna erdo. Vagy ha mindenki elmenne nyulat vadaszni akkor kihalnanak a nyulak. Na de kerem szepen, mi a kulonbseg akozott ha veszek a boltba 10 nyulat vagy ha levadaszok 10 nyulat, a foldon mindket esetben ugyanannyi marad a nyulak szama. A fak eseten szinten, nincs kulonbseg ha valaki "lopja" a fat, vagy ha penzert megveszi, a vasarolt fat is kivagtak valahol a foldon, attol a fak darabszama nem valtozik.
Azért, mert Magyarországon ezek a jogszabályok vannak érvényben. Ha nem értesz velük egyet, akkor megvannak azok a fórumok, ahol felléphetsz.
"miert tilos vadasznom, fat vagnom az erdobe?"
Egyik sem tilos, viszont mindkettőnek szabályai vannak. A vad az erdőben nem a tied, következésképpen nem vadászhatod kedved szerint. Fát viszont bátran vághatsz, feltéve, hogy a te erdőd. Más erdőjéből meg gondolom nem is jut eszedbe fát hazavinni, ugye?
Kérdező, ezt a témát ne erőltesd inkább!
Az erdők nagy része magántulajdon, a földek nagy része magantulajdon! Neked azokhoz, az ott élő vadakhoz semmi közöd sincs! Sima tolvaj vagy ha ezt nem tartod be!
A te logikádat(?) követve te mint az állam fenntartója mire tartasz még igényt?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!