Ha van egy ingatlan aminek a féltulajdonosa vagyok akkor azt az én beleegyezésem nélkül nem adhatják el igaz?
Rendelkezem egy ingatlannal és az egyik tulaja én vagyok. A másik a testvérem és a szüleink a haszonélvezők. A testvérem tartozik nekem egy jelentôs összeggel amit csak akkor tud kifizetni ha eladjuk a házat. De a legkisseb gyermekem szeptembertől kezdi a 8. osztályt és ezt még itt szeretné befejezni. Mivel az ingatlan terhelve van ezért árverésre van bocsájtva de hamarosan kifizetjük a terhelést, és a kérdés az igazából az hogy ha árverésen valaki megveszi akkor nekem kell a beleegyezésem vagy nem mivel ügye tulajdon jogom van. És csak akkor tudunk elköltözni ha a tesóm kifizet de még nem lenne ideális mert ahogy már említettem a lányom az ált. iskolát itt akarja befejezni.
A válaszokat előre is köszönöm
Fontos lenne tudni, hogy milyen tulajdoni hányad került árverésre.
Az egész?
Vagy valamelyikőtöknek a tulajdonrésze?
Nagyon meg kell érnie megvenni árverésen valakinek, mivel nem költöztethetnek ki hivatalosan a tulajdonrészedből.
Viszont láttunk már karón varjút.
Nem
Akkor kell a beleegyezésed, ha a te részed nincs árverés alatt és azt is meg akarja venni valaki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!