Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Ha van egy ingatlan aminek a...

Ha van egy ingatlan aminek a féltulajdonosa vagyok akkor azt az én beleegyezésem nélkül nem adhatják el igaz?

Figyelt kérdés

Rendelkezem egy ingatlannal és az egyik tulaja én vagyok. A másik a testvérem és a szüleink a haszonélvezők. A testvérem tartozik nekem egy jelentôs összeggel amit csak akkor tud kifizetni ha eladjuk a házat. De a legkisseb gyermekem szeptembertől kezdi a 8. osztályt és ezt még itt szeretné befejezni. Mivel az ingatlan terhelve van ezért árverésre van bocsájtva de hamarosan kifizetjük a terhelést, és a kérdés az igazából az hogy ha árverésen valaki megveszi akkor nekem kell a beleegyezésem vagy nem mivel ügye tulajdon jogom van. És csak akkor tudunk elköltözni ha a tesóm kifizet de még nem lenne ideális mert ahogy már említettem a lányom az ált. iskolát itt akarja befejezni.

A válaszokat előre is köszönöm

2020. júl. 23. 12:39
1 2 3
 21/22 anonim ***** válasza:
100%

Ha árverésre lett bocsátva, akkor nincs beleszólása egyik tulajdonosnak sem, ez nem eladás, hanem adóság törlesztése.

A haszonélvezö eleve nem szólhat bele abba, hogy eladják-e az ingatlant vagy sem, viszont eladás/árverés után is megmarad a haszonélvezeti joga.

Ha annak idején beleegyeztél, hogy jelzálog kerüljön az ingatlanra, akkor nem reklamálhatsz, senki nem kényszerített.

Az meg, hogy a testvéred tartozik neked, teljesen más téma, semmi köze az ingatlan eladásához.

2020. júl. 23. 13:32
 22/22 anonim ***** válasza:
22%

Az ő felét dehogynem adhatja el/árverezhetik el.

Elővásárlási jogod van, de ha azzal nem élsz, megveheti bárki.

2020. júl. 23. 21:58
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!