Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Ha van egy ingatlan aminek a...

Ha van egy ingatlan aminek a féltulajdonosa vagyok akkor azt az én beleegyezésem nélkül nem adhatják el igaz?

Figyelt kérdés

Rendelkezem egy ingatlannal és az egyik tulaja én vagyok. A másik a testvérem és a szüleink a haszonélvezők. A testvérem tartozik nekem egy jelentôs összeggel amit csak akkor tud kifizetni ha eladjuk a házat. De a legkisseb gyermekem szeptembertől kezdi a 8. osztályt és ezt még itt szeretné befejezni. Mivel az ingatlan terhelve van ezért árverésre van bocsájtva de hamarosan kifizetjük a terhelést, és a kérdés az igazából az hogy ha árverésen valaki megveszi akkor nekem kell a beleegyezésem vagy nem mivel ügye tulajdon jogom van. És csak akkor tudunk elköltözni ha a tesóm kifizet de még nem lenne ideális mert ahogy már említettem a lányom az ált. iskolát itt akarja befejezni.

A válaszokat előre is köszönöm

2020. júl. 23. 12:39
1 2 3
 11/22 A kérdező kommentje:
És a haszonélvezőknek nem kell az aláírása? Mert tudtommal az ő beleegyezésük nélkül nem lehet eladni az ingatlant
2020. júl. 23. 12:54
 12/22 anonim ***** válasza:
79%

Az árveréstől nem lehet visszalépni, csak, ha ki van fizetve a tartozás?

Honnan van a tartozás?

2020. júl. 23. 12:54
 13/22 anonim ***** válasza:
100%
Haszonélvezőnek nincs beleszólása
2020. júl. 23. 12:55
 14/22 anonim ***** válasza:
100%

Nem. Csak az árverési hirdetményben meg kell jelennie, hogy van haszonélvező, aki nem köteles elhagyni az ingatlant.

Ettől még a tulajdonrész értékesíthető.

2020. júl. 23. 12:55
 15/22 A kérdező kommentje:
Ma jött a határozat hogy tehermentes az ingatlan és sok mindent nem értek benne. A tartozás az onnan van hogy az öcsém felvett egy svájci hitelt és ingatlan fedezetet kért a bank nekem peidg alá kellett írni mivel féltulajdonos vagyok és szerződésben van hogy vissza ad nekem egy jelentős összeget (nem 10 milliókról van szó szóval kevesebb mint 10 millióval tartozik kb 11 éve).
2020. júl. 23. 13:01
 16/22 anonim ***** válasza:
37%

HA tehermentes, és nincs rajta haszonélvező a tulajdoni lap szerint, akkor árverezhető.

Nem fognak megkérdezni róla.

2020. júl. 23. 13:03
 17/22 A kérdező kommentje:
Van rajta haszon élvező
2020. júl. 23. 13:06
 18/22 anonim ***** válasza:
Ki akarja ár ereztetni? A bank?
2020. júl. 23. 13:17
 19/22 A kérdező kommentje:
Igen az OTP Faktoring árverezteti
2020. júl. 23. 13:21
 20/22 anonim ***** válasza:
100%
AZ árverezés jogilag nem eladás, nem kell a tulajdonosok beleegyezése.
2020. júl. 23. 13:28
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!