A rasszisták miért latinul, görögül beszélnek? Azt hiszik ettől különbnek tűnnek az aljasságukkal?
Ma már visszaszorult a tudományosságban a latin, görög, de a rasszistáknál valamiért megmaradt, nem tűnt el.
Pedig a latin néger, niger szó helyett ott van a magyar fekete (vagy angolban black) azonos jelentésű jelölés és a görög eredetű cigány/cigan/tzigane szó helyett a roma lenne használatos.
Nem beszélnek latinul, latin eredetű szavakat használnak.
Bár szerintem egy szó nem lehet rasszista. Én nem külömböztetem meg negatívan a rasszokat, de niggerezek.
Mert szájra áll és mert már beivódott a popp kultúrában és elvesztette a feketék közt a pejoratív jelentését, és szeretném ha a más embereket sem zárnának ki ebből.
Mondjuk ezen a műveltségi versenyen a másik oldal is csak annyit tud felmutatni, hogy kijelenti magáról hogy művelt és értelmes, holott az érvek nincsenek sehol.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!