Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Ez illegális barátokkal...

Ez illegális barátokkal molotov koktélt dobálni a semmi közepén?

Figyelt kérdés
Az érdekelne pontosan,hogy van-e bármi jogi akadálya,hogy barátokkal kimenjünk a természetbe és ott molotov koktélokat dobáljunk. (Természetesen biztonságra figyelve,óvatossan lakott területtől távol, nedves időjárási viszonyok között,hidegben,vízpart mellett vödrökkel,hogy szükség esetén el tudjunk oldani egy tüzet.)

2020. okt. 25. 17:15
1 2 3 4 5
 21/43 anonim ***** válasza:
56%

#15, kérdezőnek:

Túl komoly cucc volt!

Szerencsére már előre sejtettem hogy ez durva lesz, ezért tisztes távolból, fedezékből vártam az eredményt. Leírhatatlan hangú és erejű csattanás-szerű dörrenés volt, amit az egész hegyoldalban hallottak. Amikor lelkendezve megosztottam a tapasztalataimat a kémia-tanárommal, az csak annyit mondott: örülj hogy élsz.

Egyébként a kémia-órán tanult durranó-gáz kísérletet tuningoltam meg.

Csak éppen ott nem nyomás alatt lévő, öngyulladásig hevített gázzal csináltuk. XD

2020. okt. 25. 21:24
 22/43 anonim ***** válasza:
Szerintem mindenkinek volt szinte ilyen piromán korszaka, én ott hagytam abba mikor egyszer sikerült összehoznom házi nitroglicerint, aztán kicsit nagyobbat szólt mint vártam. De előtte én is szórakoztam mindennel, volt, hogy nyári munkából a pénzem termit alapanyagra költöttem, csoda hogy nem néztek hülyének miért vásárolok több kilo vasoxidot meg 10 doboz alu pigmentet :D
2020. okt. 25. 21:26
 23/43 anonim ***** válasza:
100%

#21, #22-nek:

Már megbocsáss de ha neked a nitroglicerin bármekkorát is szólt volna, akkor most nem beszélgetnénk. :)

Mit használtál katalizátornak, és mihez?

2020. okt. 25. 21:37
 24/43 árokpart ***** válasza:
72%
Atyaúristen az Isten szerelmére ne csináljátok, mert nagyon nagyon veszélyes! A jogi részét tekintve meg simán megáll a közveszélyokozás előkészülete meg egyéb "fimonságok". Maga a tartása nem bűncselekmény a benzinnek, de ha használjátok ilyen célra akkor már mint robbanóanyagnak is minősíthetik és lazán megáll a robbanóanyaggal való visszaélés. A másik meg sajnos amilyen állapotban van a társadalmunk meg amilyen kiélezett a politikai helyzet a hatóság buzgósága sem mindig ismer határokat. Ne adja a Jóisten elővehetnek terrorcselekmény előkészülete miatt is. A teréz kőróti robbantó is hasonlóan gyakorolt.
2020. okt. 25. 21:38
 25/43 anonim ***** válasza:

Nem részletezem az anyagokat, annyit írok róla, 3 szer, összekeverve megfelelő arányokban amiből kikristályosodik maga az anyag...

Amúgy egy ananászkonzervnyit készítettem, letettem egy ásónyomnyira, aztán sima petárdákhoz is használt gyujtózsinorral gyujtottam. kb 5-6 méterre álltam de így is lökött akkorát, hogy a hátam mögötti falnak csattantam, akkor mondtam, hogy most kell megállni.

2020. okt. 25. 21:39
 26/43 anonim ***** válasza:
56%

#25-nek:

"3 szer, összekeverve megfelelő arányokban amiből kikristályosodik maga az anyag..."

Két szer összekeverve (glicerin és salétromsav), majd lassú melegítés közben apránként hozzáadva a katalizátor (kénsav).

A késztermék pedig nem igazán fog kikristályosodni, mivel folyadék. XD

2020. okt. 25. 21:43
 27/43 anonim ***** válasza:
Mondom nem akarok ötleteket adni itt értelemszerű okokból kifolyólag, ez más mint amire te gondolsz, 3 könnyen beszerezhető foyladékot kell összekeverni, és ezt hagyni állni, apró kristályok kezdenek benne kialakulni, mint a só kb, ezt kell később leszűrni, és megszárítani, innentől kezdve már veszélyes.
2020. okt. 25. 21:48
 28/43 anonim ***** válasza:

https://www.youtube.com/watch?v=7riFjxXRROM

Tessék, ahogy nézem recept szerencsére itt nincs kinn, ugyanezt készítettem el.

2020. okt. 25. 21:50
 29/43 anonim ***** válasza:
60%

"3 könnyen beszerezhető foyladékot kell összekeverni,"

Glicerin: gyógyszertár.

Kénsav: Akkumulátorsav grafit-elektródás elektrolízisével koncentrálható.

Salétromsav: Ammónium-nitrátos műtrágya és kénsav keverékének párlata.

Akarsz még vitatkozni?

2020. okt. 25. 21:50
 30/43 anonim ***** válasza:
De ismét mondom, nem azonos anyagról beszélünk... azt meg nem fogom kiírni, hogy mi az a 3 anyag, és neked sem kéne már bocs.
2020. okt. 25. 21:53
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!