Ez illegális barátokkal molotov koktélt dobálni a semmi közepén?
#15, kérdezőnek:
Túl komoly cucc volt!
Szerencsére már előre sejtettem hogy ez durva lesz, ezért tisztes távolból, fedezékből vártam az eredményt. Leírhatatlan hangú és erejű csattanás-szerű dörrenés volt, amit az egész hegyoldalban hallottak. Amikor lelkendezve megosztottam a tapasztalataimat a kémia-tanárommal, az csak annyit mondott: örülj hogy élsz.
Egyébként a kémia-órán tanult durranó-gáz kísérletet tuningoltam meg.
Csak éppen ott nem nyomás alatt lévő, öngyulladásig hevített gázzal csináltuk. XD
#21, #22-nek:
Már megbocsáss de ha neked a nitroglicerin bármekkorát is szólt volna, akkor most nem beszélgetnénk. :)
Mit használtál katalizátornak, és mihez?
Nem részletezem az anyagokat, annyit írok róla, 3 szer, összekeverve megfelelő arányokban amiből kikristályosodik maga az anyag...
Amúgy egy ananászkonzervnyit készítettem, letettem egy ásónyomnyira, aztán sima petárdákhoz is használt gyujtózsinorral gyujtottam. kb 5-6 méterre álltam de így is lökött akkorát, hogy a hátam mögötti falnak csattantam, akkor mondtam, hogy most kell megállni.
#25-nek:
"3 szer, összekeverve megfelelő arányokban amiből kikristályosodik maga az anyag..."
Két szer összekeverve (glicerin és salétromsav), majd lassú melegítés közben apránként hozzáadva a katalizátor (kénsav).
A késztermék pedig nem igazán fog kikristályosodni, mivel folyadék. XD
https://www.youtube.com/watch?v=7riFjxXRROM
Tessék, ahogy nézem recept szerencsére itt nincs kinn, ugyanezt készítettem el.
"3 könnyen beszerezhető foyladékot kell összekeverni,"
Glicerin: gyógyszertár.
Kénsav: Akkumulátorsav grafit-elektródás elektrolízisével koncentrálható.
Salétromsav: Ammónium-nitrátos műtrágya és kénsav keverékének párlata.
Akarsz még vitatkozni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!