Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Igaz ez hogy csak maszkban...

Igaz ez hogy csak maszkban lehet mászkálni, sál mindenféle rongy stb. Az már illegális?

Figyelt kérdés

Elfelejtkeztem a maszkról és csak egy sima ruhadarabot raktam az arcom elé a boltban a pulóveremet.

De azt mondták hogy nem-nem vegyél azonnal 200 forintért maszkot mert kormányrendelet mondták a tv-ben.

Én egy ideig vitatkoztam hogy a szövet maszk is csak egy darab rongy, nincs ilyen szabály.

Vagy van? Mert ha nincs visszakérem a 200 forintomat.

2020. okt. 8. 07:30
 1/9 anonim ***** válasza:
89%
Csak maszk kell. Van ilyen rendelet.
2020. okt. 8. 07:36
 2/9 Koplárovics Béci ***** válasza:
72%
Tényleg csak a maszk az elfogadható, a sál és más rongydarab nem. Persze ettől a sima textil maszk is csak egy rongydarab, de erről ne a bolt - a törvényt betartató - alkalmazottjával vitatkozz, hanem a törvényalkotóval (vele meg nem tudsz)...
2020. okt. 8. 07:37
 3/9 anonim ***** válasza:
52%

Már nem is mostantól, hanem október 1-től kötelező a maszk. Elég sokszor elmondták ezt minden lehetséges felületen a tévében, rádióban és az írott médiában is.

Volt rá 6 hónapod hogy vegyél egy mosható maszkot.

2020. okt. 8. 07:51
 4/9 A kérdező kommentje:

Én miért nem hallottam erről?

"Elég sokszor elmondták ezt minden lehetséges felületen a tévében, rádióban és az írott médiában is."

Tv rádió azt már senki se használja.

A telefont mindig olvasom de én semmi ilyesmit nem láttam.

2020. okt. 8. 08:02
 5/9 anonim ***** válasza:
52%

Kérdező, remélem csak játszod a hülyét.

A telefonod éppen úgy csak egy eszköz, mint a tévé vagy a számítógép, nem az szolgáltatja neked az információt, azon csak találkozol vele.

A "telefonodon" pontosan úgy a média híreit látod, mint a tévében, annyi különbséggel hogy még TÖBB az amihez hozzáférhetsz.

A törvény nem ismerete nem mentesít téged, neked kell odafigyelned arra ami körülötted történik.

2020. okt. 8. 08:09
 6/9 Molyember ***** válasza:
82%

És mit szoktál a telefonon olvasni? Mert ha esetleg az a fajta lennél, aki soha nem mozdul ki a Facebook-Instagram-Twitter háromszögből, akkor is találkoznod kellett volna ezzel.

Azt a 200 forintodat meg ne kérd vissza, mert a maszk nem csak a boltban kell, hanem kb. minden zárt helyen, beleértve a teljes tömegközlekedést is. Ehhez képest szinte ingyen van. :D

2020. okt. 8. 08:16
 7/9 A kérdező kommentje:

Nem, tényleg nem hallottam erről. Igen maszkot én is hordok mindenhol.

De itt most az volt a lényeg hogy nem elég egy akármilyen ruha darab, csak az aminek maszk formája van.

Szóval ha leveszed a sálat és maszkot csinálsz belőle akkor már okés, de maga a sál az nem.

Szerintem csak el akarják adni a 20 forintos maszkokat 200-500 forintért.

"Facebook-Instagram-Twitter"

Facebookról kibannoltak, az instagram az nem tudom hogy mi, a twittert nem értem.

Redditet szoktam nézegetni. Régebben az indexet olvastam de azt elfoglalta az orbán...

Hvg-n meg nincsenek képek...

2020. okt. 8. 08:53
 8/9 anonim ***** válasza:
67%

Akkor index helyett olvass telexet, ugyanaz a banda. Az infó attól még el kellett volna érjen hozzád.

Bár az utolsó mondatod alapján inkább troll vagy.

2020. okt. 8. 09:02
 9/9 anonim ***** válasza:
65%
Törvény nem ismerete, nem mentesít alóla
2020. okt. 8. 09:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!