Mi fog történni? Szelektív szemetet raktam a szelektív szigethez. Most beidéztek illegális szemétlerakásért.
Nyaraló övezet, ahol nemrég házat vettünk. Intézőben van a lakóházzá nyilvánítás, de addig nem tudok szemét szállítást igényelni. Barátnőm 2 faluval arrébb lakik, oda szoktam vinni a kommunálist az ő kukájába. 3 hetente egy 20 l-es zsák. Szelektívünk nagyon sok van. Relatíve.... 3 hetente egy 200 l-es fekete zsák. Barátnőméknél ilyen "sárga zsákos" megoldás van, amit havi egyszer visznek. Vagy nem visznek. Így azzal nem akarok neki gondot okozni. Ezért a munka helyemre menet szoktam kitenni az ottani szelektív szigeten.
Ki vannak válogatva és öblítve. Tényleg csak műanyag és fém van benne. Nem szoktam bedobálni egyesével, mert nincs türelmem. Leteszem össze kötve a gyűjtő mellé. (Így a hajláktalanok is könnyebben ki tudják válogatni a vissza válthatós alu dobozokat.)
Lényeg, hogy kaptam egy idézést, rendőrségi kamera, renszám alapján, hogy illegálisan raktam le hulladékot. Pedig nem. Bárki megnézi nem talál benne nem oda valót. Mások is szokták a karton papírt pl. az oldalához támasztani ha nem fér a gyűjtőbe.
Hogy bizonyíthatnám, hogy nem kommunálist dobtam oda?
'hogy illegálisan raktam le hulladékot. Pedig nem. '
Pedig de. A hulladekot a taroloba kell helyezni, pont azert hogy a hajlektalanok ne bontsak szet es ne szorjak vele tele az utcat. Ha te csak ugy mellerakod, az bizony majdnem ugyanugy szemeteles, mintha az erdobe tetted volna ki. Ja, es sehogyan sem tudod bizonyitani hogy nem kommunalist tettel ki, mert lenyegtelen.
#1-nél a PONT!
Ha mellé teszed, akkor az illegális szemétlerakás. Akármi is van a zsákban.
Plusz egy szavazat az első kettőre.
Nálunk munkahelyen pl. nincs ilyen gyűjtő a közelben. Vettünk külön egy kukát, amit csak akkor tehetünk ki, amikor a gyűjtés dátuma van. Ez minden második héten ugyanaz a nap. És csak ebben az edénybe lehet kitenni a szelektívet. Nem lehet más színű. Pláne nem csak úgy zsákban. Mind ahogy a kommunális hulladékot is csak adott napon, adott színű kukában lehet kitenni.
Szabályok vannak, amiket be kell tartani, akkor is, ha szelektíven gyűjtesz.
Bemész, elmondod ugyan így, nem kell hőbörögni, megígéred, hogy legközelebb nem lesz ilyen és kész.
Ezért nem fognak megnyomni.
Értem mit mondtok. Na de ez már kukacodkodás. Sokszor, ha akarnám sem tudnám beledobálni, vagy csak egy részét, mert annyira tele van. Akkor is mellé kellene tennem, mert nyilván nem fogom vissza haza vinni.
A hajléktalanos dolog meg... míg nem volt a földhöz csavarozva, felborogatták. Most felfeszítik a hátulját.
Az a baj, higy a törvények nem tetszés szerint érteklmezhetőek.
NEM szabad letenni mellé, ha tele van.
Értem. De! El tudod képzelni, ha nem is rólam van szó. (Mert sokan járnak oda óriási szatyrokkal.), hogy "a fenébe, nem fér be, jó, akkor haza viszem."
Mellesleg a házi kommunálisnál az a szabály, hogy egy plusz csomag szemetet még elvihetnek a kuka mellől, ha az rendesen van össze fogva és a dolgozó meg tudja emelni egy kézzel. Az megint más, hogy elviszik-e.
Nem szabad mellé tenni. A hajléktalan, ha akarja kiveszi magának belőle amit kell. Pénzbüntetés lesz belőle.
köztisztasági szabálysértés: rendelet 7.§ alapján az elkövetés módja: települési szilárd vagy folyékony hulladékot a közterületen engedély nélkül lerak, elhelyez, illetőleg nem a kijelölt lerakóhelyen rak le, vagy helyez el. Eljáró hatóság: jegyző. Büntetés:100.000-ig terjedő pénzbírság, vagy 20.000Ft-ig terjedő helyszíni bírság.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!