Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Ha apám nem mondta el elmondja...

Ha apám nem mondta el elmondjam én hogy nekik a lakásból nem jár semmi?

Figyelt kérdés

Apámnak haszon élvezeti joga van csak a lakáson. Mivel anyám lakasa volt örökólte így mikor meghalt a tulajdonoa 100%ba én lettem. Él is jogával mert elmérgesedett a viszony és nem engedi hogy én ott lakjak.

Feleségül vett egy nála 25 évvel idősebb nőt 2 éve akinek kb velem egy idős fia van. A nő pénzéhes nagyon. Mikor még csak jártak már akkornis pénzt kéregetett apámtól ez nekem nem tetszett igy ezért vesztünk össze.

A lakásba nem is ők laknak hanem a nő fia és családja. De apám fizeti a lakás rezsijét a mai napig nekik.

Egy ismerősöm megosztott egy bejegyzést hogy a nő fia árulja a lakást. Egy barátom felhivta mint érdeklődő és olyanokat mondott a telefonba hogy az apjának(neki semmi köze apámhoz de mindegy)segít lakás hirdetésbe,tehermentes ingatlan azonnal költözhető stb...

Szerintetek felhivjam hogy én vagyok a tulajdonos és eszem ágában nincs eladni a lakást?

Úgy tűnik apám nem emlitette ezt a dolgot hogy ő csak haszonelvező és nincs joga eladni.

Vagy legyek bunkó majd ugyis kiderül higy nem tudják eladni?

Akár foglaló dupláját is bukhatják ha olyan vevő jelentkezik

2020. okt. 8. 06:33
1 2 3 4
 31/39 anonim ***** válasza:
53%
Utolsó: szerinted ki vesz meg egy olyan lakást, amit nem tud használni? Ugyanis a haszonélvezeti jog megmarad az eladás után is, és épeszü ember nem költ egy olyan lakásra, amit még vagy 30 évig nem tud használni, és azt meg végképp nem tudhatja, hogy mire tényelgesen használatba tudná venni, addigra milyen állapotban lesz, és adott esetben még egy lakás árát ráköltheti, mire lakható lesz!
2020. okt. 8. 12:52
 32/39 anonim ***** válasza:
84%
-31-- Mint fentebb mirtam, a nagydarab, erre szakosodott vevők primán meg fogják oldani, hogy kitakarodjanak a lakásból, ezen ne aggódj, megoldják maguknak. és igen, megvesznek ilyen lakásokat, de még mennyire.
2020. okt. 8. 13:09
 33/39 anonim ***** válasza:
79%
Biztosítékként egy ügyvédet is lehet érdemes volna felkeresni.
2020. okt. 8. 22:26
 34/39 anonim ***** válasza:
59%
32-es: az "erre szakosodott" vevöket akkor simán fel lehet jelenteni, mert semmi joguk sincs erre, a haszonélvezeti jog ugyanis eladás után is megmarad!
2020. okt. 9. 07:56
 35/39 anonim ***** válasza:
70%

Ha te vagy a tulajdonlapon a tulajdonos, akkor azzal együtt bemégy a szolgáltatókhoz!! és kéred az órák átírását a te nevedre! Van egy olyan rublikájuk: "tulajdonos neve, címe".

Attól a "fizető neve, címe" a szolgáltatónál marad továbbra is az ott lakó haszonélvező, csak a tulajdonjogot tisztázd le velük!!!

Ezt így csinálják minden szolgáltatónál akkor is, amikor albérletbe adják ki a lakást. Így tiszta, később bármi gond adódik, mindenki tisztán látja, mi a helyzet.

2020. okt. 9. 08:46
 36/39 anonim ***** válasza:
18%
-34- szerinted ez a kedves Kérdezőt mennyire érdekli majd??(ugyanezt leirtam , hogy haszonélvezeti joggal terhelten lehet eladni a lakást - te nem olvasol????) Tény: el lehet adni ilyen módomn a lakást, megszabadulhat a problémától, van aki befektetésnek veszi, vagy aminek akarja, kit érdekel?? Nehogy már a Kérdező idegesitse magát azon, hogy majd a vevő és az apja között milyen problémák lesznek majd??? És sztem jobb ma 30 milla, mint 30 év mulva 50 milla. Többet tudnék kezdeni vele MOST.De nyilván majd eldönti, mi neki a legjobb. Egyébként nonszensz, hogy nem mehet be, erre joga van, ahogy arra is, hogy a mérőórákat a saját nevére irassa.
2020. okt. 9. 08:50
 37/39 anonim ***** válasza:
12%
Azért érdemes néha odamenni foglalkozni a házzal, mert 10 év után ha te konkrétan semmit nem csináltál akkor elbirtokolhatják.
2020. okt. 9. 09:19
 38/39 anonim ***** válasza:
35%

37-ben hülyeséget írtam bocsánat.

Haszonélvezeti joggal nem tudja elbirtokolni.

2020. okt. 9. 09:22
 39/39 anonim ***** válasza:
69%
#34: Úgy kib...nak haszonélvezeti jogostól-mindenestől, hogy azt se tudod, merre van az előre meg a hátra. Szaladgálhatsz akármilyen hivatalba meg rendőrségre, akárhová. Te meg aki eladtad mosod kezeidet, hiszen már nincs hozzá közöd.
2020. okt. 9. 11:07
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!