Ha apám nem mondta el elmondjam én hogy nekik a lakásból nem jár semmi?
Apámnak haszon élvezeti joga van csak a lakáson. Mivel anyám lakasa volt örökólte így mikor meghalt a tulajdonoa 100%ba én lettem. Él is jogával mert elmérgesedett a viszony és nem engedi hogy én ott lakjak.
Feleségül vett egy nála 25 évvel idősebb nőt 2 éve akinek kb velem egy idős fia van. A nő pénzéhes nagyon. Mikor még csak jártak már akkornis pénzt kéregetett apámtól ez nekem nem tetszett igy ezért vesztünk össze.
A lakásba nem is ők laknak hanem a nő fia és családja. De apám fizeti a lakás rezsijét a mai napig nekik.
Egy ismerősöm megosztott egy bejegyzést hogy a nő fia árulja a lakást. Egy barátom felhivta mint érdeklődő és olyanokat mondott a telefonba hogy az apjának(neki semmi köze apámhoz de mindegy)segít lakás hirdetésbe,tehermentes ingatlan azonnal költözhető stb...
Szerintetek felhivjam hogy én vagyok a tulajdonos és eszem ágában nincs eladni a lakást?
Úgy tűnik apám nem emlitette ezt a dolgot hogy ő csak haszonelvező és nincs joga eladni.
Vagy legyek bunkó majd ugyis kiderül higy nem tudják eladni?
Akár foglaló dupláját is bukhatják ha olyan vevő jelentkezik
Ha te vagy a tulajdonlapon a tulajdonos, akkor azzal együtt bemégy a szolgáltatókhoz!! és kéred az órák átírását a te nevedre! Van egy olyan rublikájuk: "tulajdonos neve, címe".
Attól a "fizető neve, címe" a szolgáltatónál marad továbbra is az ott lakó haszonélvező, csak a tulajdonjogot tisztázd le velük!!!
Ezt így csinálják minden szolgáltatónál akkor is, amikor albérletbe adják ki a lakást. Így tiszta, később bármi gond adódik, mindenki tisztán látja, mi a helyzet.
37-ben hülyeséget írtam bocsánat.
Haszonélvezeti joggal nem tudja elbirtokolni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!