Ha apám nem mondta el elmondjam én hogy nekik a lakásból nem jár semmi?
Apámnak haszon élvezeti joga van csak a lakáson. Mivel anyám lakasa volt örökólte így mikor meghalt a tulajdonoa 100%ba én lettem. Él is jogával mert elmérgesedett a viszony és nem engedi hogy én ott lakjak.
Feleségül vett egy nála 25 évvel idősebb nőt 2 éve akinek kb velem egy idős fia van. A nő pénzéhes nagyon. Mikor még csak jártak már akkornis pénzt kéregetett apámtól ez nekem nem tetszett igy ezért vesztünk össze.
A lakásba nem is ők laknak hanem a nő fia és családja. De apám fizeti a lakás rezsijét a mai napig nekik.
Egy ismerősöm megosztott egy bejegyzést hogy a nő fia árulja a lakást. Egy barátom felhivta mint érdeklődő és olyanokat mondott a telefonba hogy az apjának(neki semmi köze apámhoz de mindegy)segít lakás hirdetésbe,tehermentes ingatlan azonnal költözhető stb...
Szerintetek felhivjam hogy én vagyok a tulajdonos és eszem ágában nincs eladni a lakást?
Úgy tűnik apám nem emlitette ezt a dolgot hogy ő csak haszonelvező és nincs joga eladni.
Vagy legyek bunkó majd ugyis kiderül higy nem tudják eladni?
Akár foglaló dupláját is bukhatják ha olyan vevő jelentkezik
Én egy másik barátommal felhívatnám mobilról hívásrögzítéssel, és kikérdeztetném a lakásról a bentlakó f@szt. A beszélgetés végén rákérdeznék, hogy egy ismerősömtől úgy tudom, hogy a Kérdező az 1/1 tulaj, és az apjának csak haszonélvezete van az ingatlanon.
Utána megjátszatnám ugyanezt a Kérdező apjával is, hogy úgy tudom eladja a lakást stb.
A két felvétel ugyan jogi eljárásban nem lesz alkalmazható, de:
1. Alkalmas arra, hogy sziklaszilárdan emlékezzen a tanú arra, mi hangzott el.
2. Lejátszva ezt apucinak és a kis takonynak mutatható feléjük, hogy tudod, mennyire kis gäcik.
azért csak gondold át
1. ha szólsz nekik, bosszubol csontig lelakhják, tönkreteszik a lakást.
most még vigyáznak rá, mert azt hiszik, hasznuk lesz belőle.
2. sokan nem tudják, de eladhatod a lakást, csak kevesebbért, mint a piaci ára. A szerződésben fel kell tüntetni, hogy haszonélvezeti joggal terhelten adod el. ezért nyilván kevesebbet, a piaci ár kb. 60%-t kérheted érte.És erről apádnak nem is kell szólnod, a tudta nélkül jogodban áll eladni.(nyilván ha beteg, öreg, tehát közel a vég, akkor érdemes kivárnod)Ha pl. egy kigyurt 3 ajtós szekrény és kiccaládja venné meg, élvezettel nézném, ahogy leboxolják, hogy ki fog benne lakni:))
szóval még csak nem kell közölnöd apáddal , hogy eladod, mert elvileg öt nem érinti a tulaj személye, hiszen a haszonélvezete marad ,csak a tulaj változik.
Ha a Földhivatalnál te vagy a bejegyzett tulajdonos, akkor szólj nekik, hogy álljanak le az értékesítéssel, mert törvénytelen amit csinálnak.
Ha a nevedre való átírás valami miatt elmaradt, akkor először azt kell rendbetenni, különben nem tudod megakadályozni az ingatlan eladását. A haszonélvezeti jog nem hatalmaz fel senkit az adott ingatlan értékesítésére.
A tulajdoni lapot kérd le még ma! A tulajdoni lapot mindenképpen ellenőrizned kell, mert elképzelhető - sajnos a hivatalokban is emberek dolgoznak - hogy nem került átvezetésre.
Egy ismerősöm ásta ki a csatabárdot a szülei ellen, és akkor derült ki, hogy a lakás, amit kapott a szüleitől, és megvettek ahhoz egy szobát 10+ éve a szomszédtól, át is csatolták, de a szerződés és az eljárás elindítása ellenére ez a tulajdoni lapra még nem került át. Az eladó néni meg szívműtétre készült, volt nem kis frász, hogy mi lesz az ingatlannal, ha a műtéttel gebasz van.
Elirtam. Apám az idősebb a kapcsolatban nem a nő.
A lakás a hirdetett képek alapján jó állapotban van. Apám nem engedi h bármi miatt oda menjek. Az ő nevén vannak a számlák.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!