Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Ha apám nem mondta el elmondja...

Ha apám nem mondta el elmondjam én hogy nekik a lakásból nem jár semmi?

Figyelt kérdés

Apámnak haszon élvezeti joga van csak a lakáson. Mivel anyám lakasa volt örökólte így mikor meghalt a tulajdonoa 100%ba én lettem. Él is jogával mert elmérgesedett a viszony és nem engedi hogy én ott lakjak.

Feleségül vett egy nála 25 évvel idősebb nőt 2 éve akinek kb velem egy idős fia van. A nő pénzéhes nagyon. Mikor még csak jártak már akkornis pénzt kéregetett apámtól ez nekem nem tetszett igy ezért vesztünk össze.

A lakásba nem is ők laknak hanem a nő fia és családja. De apám fizeti a lakás rezsijét a mai napig nekik.

Egy ismerősöm megosztott egy bejegyzést hogy a nő fia árulja a lakást. Egy barátom felhivta mint érdeklődő és olyanokat mondott a telefonba hogy az apjának(neki semmi köze apámhoz de mindegy)segít lakás hirdetésbe,tehermentes ingatlan azonnal költözhető stb...

Szerintetek felhivjam hogy én vagyok a tulajdonos és eszem ágában nincs eladni a lakást?

Úgy tűnik apám nem emlitette ezt a dolgot hogy ő csak haszonelvező és nincs joga eladni.

Vagy legyek bunkó majd ugyis kiderül higy nem tudják eladni?

Akár foglaló dupláját is bukhatják ha olyan vevő jelentkezik

2020. okt. 8. 06:33
1 2 3 4
 21/39 anonim ***** válasza:
62%
Érdekes történet, igazán érdekelne a folytatása is, de nem igazán jön ki a matek. Kérdező minimum 18, de inkább 20 feletti abból kiindulva, hogy külön él, meg hogy a lakásban lakó vele egykorú fiúnak már családja van. Az apja tehát minimum 40. Elvett egy nálánál 25 évvel idősebb, azaz 65 éves nőt? Micsoda puma lehet! Ráadásul a nőnek is már a klimax környékén jött össze a gyerek ezek szerint, micsoda szerencsés véletlen!
2020. okt. 8. 09:08
 22/39 anonim ***** válasza:
100%
én nem szólnék nekik! csak röhögnék amikor pofára esnek. ha a te neveden van a lakás, akkor a foglalózásig sem jutnak el, hiszen a szerződés megkötése előtt az űgyvéd utána fog járni az ingatlannak és akkor minden kiderül.
2020. okt. 8. 09:11
 23/39 anonymousreview60 ***** válasza:
80%

Én egy másik barátommal felhívatnám mobilról hívásrögzítéssel, és kikérdeztetném a lakásról a bentlakó f@szt. A beszélgetés végén rákérdeznék, hogy egy ismerősömtől úgy tudom, hogy a Kérdező az 1/1 tulaj, és az apjának csak haszonélvezete van az ingatlanon.

Utána megjátszatnám ugyanezt a Kérdező apjával is, hogy úgy tudom eladja a lakást stb.

A két felvétel ugyan jogi eljárásban nem lesz alkalmazható, de:

1. Alkalmas arra, hogy sziklaszilárdan emlékezzen a tanú arra, mi hangzott el.

2. Lejátszva ezt apucinak és a kis takonynak mutatható feléjük, hogy tudod, mennyire kis gäcik.

2020. okt. 8. 09:12
 24/39 anonim ***** válasza:
93%

azért csak gondold át

1. ha szólsz nekik, bosszubol csontig lelakhják, tönkreteszik a lakást.

most még vigyáznak rá, mert azt hiszik, hasznuk lesz belőle.

2. sokan nem tudják, de eladhatod a lakást, csak kevesebbért, mint a piaci ára. A szerződésben fel kell tüntetni, hogy haszonélvezeti joggal terhelten adod el. ezért nyilván kevesebbet, a piaci ár kb. 60%-t kérheted érte.És erről apádnak nem is kell szólnod, a tudta nélkül jogodban áll eladni.(nyilván ha beteg, öreg, tehát közel a vég, akkor érdemes kivárnod)Ha pl. egy kigyurt 3 ajtós szekrény és kiccaládja venné meg, élvezettel nézném, ahogy leboxolják, hogy ki fog benne lakni:))

szóval még csak nem kell közölnöd apáddal , hogy eladod, mert elvileg öt nem érinti a tulaj személye, hiszen a haszonélvezete marad ,csak a tulaj változik.

2020. okt. 8. 09:15
 25/39 anonim ***** válasza:
90%

Ha a Földhivatalnál te vagy a bejegyzett tulajdonos, akkor szólj nekik, hogy álljanak le az értékesítéssel, mert törvénytelen amit csinálnak.

Ha a nevedre való átírás valami miatt elmaradt, akkor először azt kell rendbetenni, különben nem tudod megakadályozni az ingatlan eladását. A haszonélvezeti jog nem hatalmaz fel senkit az adott ingatlan értékesítésére.

2020. okt. 8. 09:19
 26/39 anonymousreview60 ***** válasza:
82%

A tulajdoni lapot kérd le még ma! A tulajdoni lapot mindenképpen ellenőrizned kell, mert elképzelhető - sajnos a hivatalokban is emberek dolgoznak - hogy nem került átvezetésre.

Egy ismerősöm ásta ki a csatabárdot a szülei ellen, és akkor derült ki, hogy a lakás, amit kapott a szüleitől, és megvettek ahhoz egy szobát 10+ éve a szomszédtól, át is csatolták, de a szerződés és az eljárás elindítása ellenére ez a tulajdoni lapra még nem került át. Az eladó néni meg szívműtétre készült, volt nem kis frász, hogy mi lesz az ingatlannal, ha a műtéttel gebasz van.

2020. okt. 8. 09:26
 27/39 A kérdező kommentje:

Elirtam. Apám az idősebb a kapcsolatban nem a nő.

A lakás a hirdetett képek alapján jó állapotban van. Apám nem engedi h bármi miatt oda menjek. Az ő nevén vannak a számlák.

2020. okt. 8. 12:10
 28/39 A kérdező kommentje:
6 éve a hagyatéki tárgyalás után én kerültem a tulajdoni lapra. Azóta nem ellenőriztem de most majd lekérem
2020. okt. 8. 12:12
 29/39 anonymousreview60 ***** válasza:
44%
#24: "ha szólsz nekik, bosszubol csontig lelakhják, tönkreteszik a lakást." Ha nem szól, akkor is kiderül, csak akkor legfeljebb talán nem állnak bosszút, de akkor is kevésbé vigyáznak majd rá.
2020. okt. 8. 12:25
 30/39 anonim ***** válasza:
72%
-29- én ugy értettem, hogy én nem tudatnám senkivel, hogy kié (enyém, vagy apámé) a lakás, hanem amig még jó állapotban van, egyszerüen eladnám.A kérdező apja kb. 50 év körüli lehet. Élhet még akár 30 évet. Inkább most adnám el nyomott áron, mint ki tudja mikor a ki tudja milyen állapotú lakást.
2020. okt. 8. 12:33
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!