Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Ha apám nem mondta el elmondja...

Ha apám nem mondta el elmondjam én hogy nekik a lakásból nem jár semmi?

Figyelt kérdés

Apámnak haszon élvezeti joga van csak a lakáson. Mivel anyám lakasa volt örökólte így mikor meghalt a tulajdonoa 100%ba én lettem. Él is jogával mert elmérgesedett a viszony és nem engedi hogy én ott lakjak.

Feleségül vett egy nála 25 évvel idősebb nőt 2 éve akinek kb velem egy idős fia van. A nő pénzéhes nagyon. Mikor még csak jártak már akkornis pénzt kéregetett apámtól ez nekem nem tetszett igy ezért vesztünk össze.

A lakásba nem is ők laknak hanem a nő fia és családja. De apám fizeti a lakás rezsijét a mai napig nekik.

Egy ismerősöm megosztott egy bejegyzést hogy a nő fia árulja a lakást. Egy barátom felhivta mint érdeklődő és olyanokat mondott a telefonba hogy az apjának(neki semmi köze apámhoz de mindegy)segít lakás hirdetésbe,tehermentes ingatlan azonnal költözhető stb...

Szerintetek felhivjam hogy én vagyok a tulajdonos és eszem ágában nincs eladni a lakást?

Úgy tűnik apám nem emlitette ezt a dolgot hogy ő csak haszonelvező és nincs joga eladni.

Vagy legyek bunkó majd ugyis kiderül higy nem tudják eladni?

Akár foglaló dupláját is bukhatják ha olyan vevő jelentkezik

2020. okt. 8. 06:33
1 2 3 4
 11/39 anonim ***** válasza:
96%

Jóhiszeműen senki se tudja megvenni, azért ott lesz ügyvéd, közjegyző, földhivatal, stb. Aki ezek nélkül veszi, az nem jóhiszemű.

A kérdező helyében kikérném a tul.lapot, és azzal a kezemben mennék oda. Egy füst alatt azt is tisztáznám, hogy ha fater eldobja a kanalat, akkor nekik irány az utca.

2020. okt. 8. 08:27
 12/39 anonim ***** válasza:
35%
Én már most kitenném őket, mert nekik nincs haszonélvezeti joguk, tök jogtalanul élnek ott. Simán be lehet jelenteni.
2020. okt. 8. 08:44
 13/39 anonim ***** válasza:
95%

Először is ellenőrizd a tulajdoni lapon, hogy valóban te vagy-e még a tulajdonos, sosem lehet tudni, mit hamisítgattak már össze. Van a Földhivatalnak olyan szolgáltatása is, hogy azonnal értesítenek ha valami történik az ingatlannal, azt hiszem SMS-ben vagy talán e-mail-ben. Ezt megrendelném a helyedben, hogy azért azonnal képben legyél mit próbálnak mókolni a hátad mögött.

Innentől két választásod van, ha konfliktuskerülő természet vagy, akkor szólj nekik hogy nem kéne ezt erőltetni mert pofáraesés lesz a vége, ha olyan gonosz vagy mint én akkor csinálj egy popcornt és röhögj ha eljön az ideje.

2020. okt. 8. 08:49
 14/39 anonim ***** válasza:
59%
Azért néha elmehetnél megnézni a lakásod.
2020. okt. 8. 08:53
 15/39 anonim ***** válasza:
96%

"Én már most kitenném őket, mert nekik nincs haszonélvezeti joguk, tök jogtalanul élnek ott. Simán be lehet jelenteni."

A kérdezö nem tudja kijelenteni, mert ez a haszonélvezö jogkörébe tartozik, ö dönti el, ki élhet az adott lakásban, még akkor is, ha bérlönek van kiadva.

A tulajdonosnak addig semmi joga ehhez, amíg a haszonélvezö él.

De a lakást nem árulhatja a haszonélvezö sem, a bérlöje/élettársa meg végképp nem. Mindenképpen szólítsd fel öket hivatalos levélben, hogy a te tulajdonodat ne árulják, mert különben csalás miatt feljelentést teszel ellenük.

2020. okt. 8. 08:54
 16/39 anonim ***** válasza:
88%

"Azért néha elmehetnél megnézni a lakásod."

A kérdezö nem lehet el "megnézni" a lakást, ha a haszonélvezö nem egyezik bele, még csak a lábát sem teheti be oda az engedélye nélkül.

Meg mire megy a "megnézéssel??? Semmibe nem szólhat bele, legfeljebb kivül tudja megnézni, hogy ott vagy-e még a lakás:)!

2020. okt. 8. 08:57
 17/39 anonim ***** válasza:
79%
Ha állagromlást látsz úgy tudom azért van lehetőséged lépni, jogi úton.
2020. okt. 8. 09:01
 18/39 anonymousreview60 ***** válasza:
90%

1. Szerezz hivatalos igazolást a tulajdoni lapról!

2. Bizonyosodj meg róla, hogy valóban te vagy az 1/1 tulajdonos, és apád csak haszonélvező.

3. Ezután értesítsd apádat, a kölyköt és a hirdetőt, hogy te vagy a tulajdonos, nem más, és nincs eladási szándékod.

4. Ezt a szándékot a Facebook-ra kicsúszott hirdetések alá is túzd oda.

2020. okt. 8. 09:03
 19/39 anonim ***** válasza:
53%

“ A kérdezö nem lehet el "megnézni" a lakást, ha a haszonélvezö nem egyezik bele, még csak a lábát sem teheti be oda az engedélye nélkül.

Meg mire megy a "megnézéssel??? Semmibe nem szólhat bele, legfeljebb kivül tudja megnézni, hogy ott vagy-e még a lakás:)!”

A tulajdonosnak joga van megtekinteni a lakását, ha erről előzetesen értesíti a haszonélvezőt (a haszonélvező meg a bérlőket).

Mire megy vele?

- mondjuk, látja, ha rongálják vagy engedély nélkül átalakítják a lakást

- meg tudja nézni, hogy a közműórák sértetlenek (reméljük, nem az ő nevén van a szolgáltatás, de a közműszolgáltatók akkor is szeretik a tulajon leverni a machinációk miatti büntetést)

- a bérlők rájönnek ki a tulaj

2020. okt. 8. 09:04
 20/39 anonim ***** válasza:
17%

Arra vigyázz, hogy lakásnál is működik az "elbirtoklás" nevű jogi intézmény (nézz utána 10 v. 15 év), ha valaki ilyen sokáig folyamatosan ott lakik, gondját viseli a lakásnak (a rezsi fizetés annak számít!), és a tulajdonos oda se néz, akkor elbirtokolhatja a lakást.

Időről időre csinálnod kell valamit (aminek papíron nyoma van) amivel adott esetben bizonyíthatod, hogy te mint tulajdonos törődtél a lakással valamilyen szinten.

2020. okt. 8. 09:07
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!