Ez indok lehet a gyerektartás érdemtelenségére?
21 éves vagyok, okj utolsó éve.
Kötekedőknek: Nem buktam, évvesztes vagyok tehát ovodában maradtam tovább 1 évet.
Apámat életemben elvileg 3-szor láttam, az utolsóra emlékszek, 12 éves voltam, és nem tartott tovább 10 percnél, és csupán véletlen volt hogy találkoztunk vele (egy rokonnál). Gyakorlatilag ahogy meglátta hogy ott vagyunk, ment is el mindenféle mondvacsinált indokkal.
Ma felkeresett hogy szeretné ha összejárnánk, pl nála töltenék pár hétvégét, én pedig visszautasítottam. Megfenyegetett ha nem találkozok vele akkor bíróságra megy mert érdemtelen vagyok a tartásra.
Ha tényleg nem járok el hozzá vagy találkozok vele rendszeresen akkor elveszik anyámtól a gyerektartást? Telefont felveszem neki, facebookon visszaírok, de végképp nem szeretnék nála tölteni hétvégéket, de még csak pár órát sem.
Ha megírom neki (hogy legyen nyoma) hogy szívesen találkozgatok vele de hétvégéket nem töltök nála, akkor is érdemtelen vagyok? Pl egy kajálda vagy
valami program pl gokart belefér, de nem fogok nála felnőttként hétvégéket tölteni.
Ha bíróságra menne akkor mennyi idő alatt zajlana le? Lehet addigra vége lenne az okj-mnak is.
Az érdemi kapcsolat hiánya nem ok a gyerektartás megtagadására.
De azért jó lenne apádat megismerni valamennyire. Mindannyian "hozott" anyagból vagyunk: tudnod kellene az ő és a felmenői olyan jellegű betegségeit, amelyek vagy amelyekre való hajlam öröklődik (ez fontos lehet egy későbbi orvosi diagnózisnál), jó lenne a lelki alkatát ismerned, jó lenne, ha tudnál valamit az őseidről, hogy ne élj totál gyökértelenül a világban.
Ha apád szeretne veled időt tölteni, akkor mégiscsak valamiféle kötődést érez feléd. Ha nem is töltesz hosszabb időt nála. Tekintsd egy jó alkalomnak a vele való találkozásokat arra, hogy egyrészt a fenti információkat begyűjtöd, másrészt megismered, hátha még jófej is. De ezt csak megismerve tudod eldönteni.
Az, hogy anyukáddal nem jött ki, ezer ok miatt lehetett, de ezek mind nem okok arra, hogy Te azonnal megtagadd. Lehet, hogy szeretné valahogy jóvátenni, amit elmulasztott, bocsánatot kérni. Erre azért illene lehetőséget adnod. A véréből vagy és a pénzéből nevelkedtél. Így látom én, immár nagymamaként, 10 évesen elhagyott gyerekként, aki úgy 35 évesen tudott ismét közel kerülni az apjához. Örülök, hogy így alakult, felnőtt fejjel sok mindent másképpen lát az ember.
#5 De 21 évig felém sem nézett. Meg lett hívva a ballagásomra is, ált + gimi de egyikre se jött el. Amíg divat volt szülinapi partit csinálni (talán ált iskolába 6. osztályig) oda is mindig meghívtuk, küldtük neki postán.
Ezek után?
Amúgy tatámmal-mamámmal (ő felöliek) tartom a kapcsolatot, kiskoromban minden nyáron voltam náluk, manapság is havi 1 alkalom volt a vírushelyzet előttig. Ők sem tartják vele a kapcsolatot amúgy, vagy inkább jobban fogalmazva apám nem tartja velük.
Ezt tényleg csak azért játszotta meg mert gondolta hogy visszautasítom és így kibújhat a gyerektartás alól.
Viszont hogy ezt kitárgyaltuk mostmár csak jogi válaszokat kérek, más válaszokat reportolok.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!