Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Ki felelős azért, ha az...

Ki felelős azért, ha az általam megbízott munkás kárt okozott valakinek?

Figyelt kérdés

Van egy bekerítetlen telkem, amit nem használok és az egyik oldali szomszéd nemrég új kerítést húzott épített fel.

A telkemen már hatalmasra nőtt a gaz, amit le akartam kaszáltatni. Sokáig nem találtam senkit a környéken, aki ilyesmit vállal, míg megláttam egy közeli földön egy traktorost dolgozni kaszálógéppel, megállítottam beszélni és ő egy korrekt összegért elvállalta a telkem lekaszálását, amit előre odaadtam neki és ő adott egy mobilszámot kontaktként.

A munkavégzés közben távol voltam, megbíztam benne, hogy renden meg fogja csinálni. Másnap láttam csak meg, hogy elvégezte a munkát, de a vadiúj kerítést hosszabb szakaszon brutális módon, teljesen felszaggatta a gépével. A szomszéd azóta még nem volt a telken, nem látta az okozott kárt.

Az lenne a kérdésem, hogy ilyen esetben ki a felelős az okozott kárért? Maga a traktoros, aki okozta? Nekem, mint a traktoros megbízójának van-e bármilyen felelősségem?

2020. szept. 6. 22:54
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:
91%
Egy biztos, te nem. A többit meg intézzék el maguk közt.
2020. szept. 19. 18:33
 22/23 anonim ***** válasza:
75%
Szerintem ez olyan mint amikor lefotózzák a kocsidat amit nem te vezettél objektív felelősség mivel a te területeden történt a károkozás te vagy a felelős de a felelősséget tovább háríthatod. persze A törvény feltételezi azt hogy te magad és betartod a törvényt vagyis van munkaszerződés az illető adózik utána nem pedig feketén megy az egér
2020. szept. 27. 11:08
 23/23 anonim ***** válasza:
Volt azóta a szomszéd a telkén? Ha igen, mi lett belőle?
2020. okt. 1. 14:57
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!