Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Ha valakit állítása szerint...

Ha valakit állítása szerint jogtalanul küldtek el azonnali hatállyal nagyon sok év után, akkor miért nem perel az elbukott végkielégítés miatt? nyert ugye lenne, nem?

Figyelt kérdés

Ha valakit majdnem 20 év után küldtek el fegyelmire alapozott azonnali hatályú elbocsátással és ezzel persze elbukta a végkielégítést is (20 év után szép summa lett volan) és ráadásul állítása szerint teljesen alaptalan koholt dolgokkal ment az egész-akkor miért nem perel?

Simán nyert ugye lenne, de perelni nem akar. Valamiért.

Lehet mégse voltak azok a „vádak“ annyira koholtak és alaptalanok, csak nekünk többieknek nyomja ezt a műmájer önmentegető dumát?

2020. szept. 1. 08:29
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Vagy vaj van a fején vagy képtelen kiállni magáért.
2020. szept. 1. 08:33
 2/4 A kérdező kommentje:

nem kell neki kiállni magáért, erre való a munkajogász. Ktg-et a vesztes fél állja, ha őt valóban teljesen alaptalanul küldték el, akkor ő csak nyerhet, tehát semmi ktg őt nem terheli.

De meg se kísérli (ugye erre 30 napja lett volna, a határidő jogvesztő) így ebből már semmi se lesz.

Kérdés miért nem. Szerintem azért mert műduma hogy "alaptalan" nem tesznek ki senkit 20 év után csak úgy egyik napról a másikra.

2020. szept. 1. 08:36
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

Igen, már a kérdésben is leírtad, hogy szerinted alaptalan úgyhogy nem kell ismételgetned. Felfogtuk.

Talán számodra megdöbbentő de ügyvédhez járni, perelni, bíróságra menni stb stressz és anyagi ráfordítás, amihez igenis ki kell állnia magáért az illetőnek.

Úgyhogy akkor még egyszer, hátha most átmegy: vagy csak a szája jár és jogosan rúgták ki, vagy jogtalanul akkor viszont az van, hogy nem tudja/meri bevállalni.

2020. szept. 1. 08:44
 4/4 A kérdező kommentje:

"Talán számodra megdöbbentő de ügyvédhez járni, perelni, bíróságra menni stb stressz és anyagi ráfordítás, amihez igenis ki kell állnia magáért az illetőnek."

Igen, megdöbbentő, mert én már végigcsináltam egy munkahely kapcsán és semmi hű de extrát nem találtam benne. Beadványt megírtuk onnantól fogva egy tárgyalás volt, amire én el se mentem csak az ügyvéd, és nyertünk. A cég nem fizetett a nyertes per ellenére sem, az ügyvéd továbbküldte az ügyet a végrehajtónak aki 1 héten belül inkasszált.

Maradéktalanul pénzemnél voltam, és a cég fizethette a 120.000-es külön végrehajtói díjat is a perktg-en és az eredeti tartozáson túlmenően.

Semmi extra nem volt benne. 4 hónap alatt lement.

2020. szept. 1. 17:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!