Ha teljes mértékben elfogadjuk az lmbtq közösséget és minden jogot megadunk nekik akkor hol lesz a vége?
Ahogy mások írják: a "kölcsönös beleegyezés", a kölcsönös igen a dolog kulcsa.
A klasszikus liberalizmusban a te szabadságod/önrendelkezési jogaid határát a másik ember szabadsága/jogai adják. Ennek folyományaként akkor "szabad" a szex/házasság/bármilyen más "szerződés", ha minden érintett fél igent mond rá, és akkor tilos, ha valaki nem egyezett bele - vagy azért, mert nem akar, vagy azért, mert nem képes rá: pl. gyerek (ő ugye nemcsak a szexre/házasságra nem mondhat igent, hanem másfajta "szerződésre" sem, és ugyanemiatt választójoggal sem rendelkezik), vagy döntésképtelen felnőtt (pl. ájult, kómában van, szellemi fogyatékos, vagy erőszakkal fenyegetik és ezért nincs abban a helyzetben, hgoy szabadon döntsön).
Tehát röviden: a cselekvőképes felnőttek szexuális preferenciája magánügy, és mivel a törvény előtt mindenki egyenlő, az államnak minden cselekvőképes felnőtt magánéletét (intim kapcsolatait) egyformán kell védenie - egyébként akár kötöttek házasságot, akár nem...
A kérdező bizonyította, hogy párbeszédre alkalmat, innentőlkár bármit is mondani.
Igazából neki nema túltolt elfogadással van baja, hanem magávalazzal, hogy bármit is elfogadjon, ami SZÁMÁRA nem normális. Gáz...
Nem ő volt, hanem én. A mihasznánk is támogatná közpénzből az egyházakat, beleértve a katolikust is... De mindegy, a lényeg, hogy a katolikusok nagyon homofóbok, közben meg a papok betegek, mert nem csinálnak gyereket, és nem ritkán pedofilok is, és gyerekeket molesztálnak, na és falaznak is hozzá, bár már intézményesen külföldön nem annyira, azért még nem okés az egész.
A mindenféle fóbia sokkal súlyosabb betegség. Ráadásul a homofóbia általában pont arra a látens homoszexuálisokra a legjellemzőbb. Ez általános pszichológia is amúgy, nem csak szimplán bizonyított tény. Tudod, mindenki a saját elfojtásait vetíti ki másokra és azt utálja benne a leginkább.
Egyébként 26°C van, éppen egyedül itthon, nem mehetett agyamra a melegség, de lehet, hogy pont ez hiányzik.
Nem utálom a melegeket, van meleg, és biszex barátom is.
Én nem ítélem el őket.
De! Ez egy betegség, amit inkább kéne gyógyítani mintsem támogatni.
A természettel össze egyeztethetetlen, hogy átoperálnak nemeket.
Félek, hogy idővel már odáig jut el a tudomány, hogy tényleg nem fogunk rájönni ha azonos neműel élnünk együtt.
Az egyházat elítélem, mert a tagjainak egy része álszent.
Mindemellett a vallásnak fontos szerepe van az erkölcs nevelésében.
Ez a fóbiás dolog hülyeség úgy ahogy van. Ez csak a melegek vergődése, hogy megfélemlítsék az embert.
Politika? Nos én nem tartom magamat egyik oldalhoz sem, mert mindegyikben van jó és rossz. De akkor már tényleg a Mi hazánk. Persze ott is vannak rossz dolgok amikkel nem értek egyet.
Egyrészt nem betegség még mindig, hiába hajtogatod ezt. Másrészt nem lehet gyógyítani, aki mást mond, az egyszerűen hazudik. Persze, biztos voltak olyan esetek a történelemben, hogy "meggyógyultak", de ott valami más lehet a háttérben, mert melegből nem lesz heteró és fordítva sem.
A nemváltoztatás már egy más kérdés, azt én sem fogadom el. Pontosabban de, felőlem operáltassák magukat, de rám ne kényszerítsék, hogy egy átoperált férfit mondjuk nőnek vegyek és ne utasítsam el egy nőknek szóló állásinterjún kapásból, mert az már az én jogaim csorbítása.
Valamiért úgy tűnik, hogy nem voltál most teljesen őszinte, de valamit már muszáj volt reagálnod, amit megértek. :D
"Én nem ítélem el őket. DE"
És ez a "DE" a lényeg az egészben.
Minden állításodban jelen volt a "DE", még akkor is, ha nem írtad le.
Okos vagy, DE... :D
"Igen, tudtam, és azt is, hogy az '50-es években még Angliában is. Idővel pedig bebizonyosodott, hogy a homoszexualitás nem betegség"
Nem bizonyosodott be, politikai nyomásra vették le s betegségek listájáról. Az ember biológiailag szaporodásra van beállítva, heteró kapcsolatra, ami a biológiával ellentétesen működik az rendellenesség, ez tény. A homoszexuálisok agya természetellenesen működik mert hiányzik belőlük az utódnemzés biológiai szüksége, ezért tartották elmebetegségnek.
"Tehát a homoszexualitás ellenzése is csak egy politikai lobbi, ami semmivel se jobb más lobbinál."
Ez nem mentesíti azt hogy a politikának nem szabad belefolynia a tudományokba és szexualitásba.
"Te már hányon voltál, honnan tudod, hogy miről van szó, és valóban áltudomány?"
Jártam egyetemre ismerek olyat aki ott tanul, ő pl azt állította hogy biológiai nemek nem léteznek csak társadalmi nemek, tehát nincs olyan hogy férfi csak gender semleges ember aki identifikálhatja magát nőként vagy férfiként. Hát vajon honnan is szedheti ezeket...
"Ennyi erővel a hittant is lehet áltudománynak minősíteni."
A hittan is áltudomány.
"Pontosan. És nagyon helyesen. A politika nagyon nagy hatással van a fóbiákra, az előítéletekre, de onnantól kezdve, hogy valami konkrétan bizonyítható, van esély arra, hogy megdőljenek ezek a tételek."
Ezzel megint az a gond hogy tudományosan bizonyított tény hogy a rasszok nem egyformák hanem különböznek, pl a feketék combcsontja nagyobb, az IQ juk kevesebb, a bőre miatt jobban bírja a napfényt, a fehérek kevésbé stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!