Volt olyan esete valamelyikőtöknek ügyvéddel, hogy fegyelmi eljárás alá volta a Kamara? Mi történt, hogy zajlott és mi lett a vége?
Nincs olyan, hogy karma.
Ok és okozat van ami a tettől függően lasabban vagy gyorsabb következmény sorozat folytán üt vissza.
A szentírás ezt részletesen elmagyarázza és azt is, hogy hogyan használhatod.
Köszi, érdemes ezzel megvárni a fegyelmi eredményét?
Hogy zajlik a fegyelmi, és annak ránk nézve milyen eredménye van?
"Megadod a számlaszámot/címet ahová várod a pénzt. A levélbe fogalmazod bele, hogy amennyiben nem fizet akkor fmh (fizetés meghagyás) eljárást kezdeményezel ellene és egyúttal beadvánnyal élsz az ügyvédi kamarához."
Ez megvolt!
" Ha nem kaptál számlát akkor még a NAV-hoz is teszel egy bejelentést. Ha ezek benne vannak és mégsem fizeti vissza a pénzedet, akkor meg valóban írjál a kamarának,2
Itt tartunk most!
Fegyelmi folyamatban.
A fizetési meghagyás a legfontosabb az összes közül, pénzt csak így/ezen eljárás eredményeképpen fogsz visszakapni. Ezt nem írtad h kezdeményezted-e?
Fegyelmi vizsgálat elindulásáról majd kapsz értesítést. (ha elindul)
Tegyük fel, hogy elindítja a vizsgálatot a kamara. Majd beidéznek személyesen maghallgatásra, ott a levélben is leírtakat ismét megkérdezik tőled. Aztán határozatot hoz a kamara, amiről kapsz majd értesítést. Pl. felfüggesztik a tagságát (az általad leírtakból súlyosabb következmény nem igazán lesz szerintem) Ez kb. 05-1 év mire lezajlik. Pl. ha elsőfokú fegyelmi bizottság felfüggeszti a tagságát, akkor van fellebbezési joga az ügyvédnek..és másodfokra kerül a dolog. Nem egy nagy ügy, amit leírtál - tudom neked roppant dühítő, és lehet hogy húsbavágó az összeg is- egy ügyvédi kamara életében. Ettől többre ne számítsál az eljárástól. Mint elsősorban említettem az fmh eljárás a lényeg, h a pénzedhez jussál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!