A férjem bosszúból egy haverja gyerekére íratta a haszonélvezeti jogot. Ez támadható valahogyan?
Válunk, és van egy közös házunk. Mivel ő úgy gondolja, hogy a felét vagy akár az egészet nekem fogja ítélni a bíróság, gyorsan ráíratta egy haverja gyerekére a haszonélvezeti jogot. Mikor legutóbb ott jártam, meglepve láttam, hogy már be is költözött, egyetemre jár és ott fog lakni albérlet helyett, ingyen. Jelen formában tehát ha meg is kapom a házat gyakorlatilag eladni sem fogom tudni... A férjemnek van egy másik saját lakása, de én a szüleimnél vagyok kénytelen lakni. A két közös gyerekünk egylőre a férjemnél van, de őket is vissza akarom kapni.
Támadható ez azzal, hogy a gyerekeknek így nincs saját önálló otthonuk? Elvehetik a haszonélvezeti jogot attól a gyerektől?
"gyorsan ráíratta"
Ennek a részletei érdekelnének.
Ezt nem lehet csak úgy irATni.
Komolyan a fejemet fogom, hogy felnőtt emberek ilyen kérdéseket tesznek fel...
Közös vagyont vissza lehet követelni. Szóval nagyon cuki, ahogy próbálkozik, de így csak azt éri el, hogy a közös otthon rád eső részének árát ki kell perkálnia neked akkor is, ha nincs a neveden a lakás, csak a pénz van benne. Ha a neveden van a fele, akkor csak a rá eső részt ajándékozhatja el.
Ha ez azután történt, hogy a válóper beadásra került, azzal elismeri, hogy ezt az egészet ellened akarta elkövetni, tehát egyértelműen támadható a hülyesége.
Istenem, milyen ostoba herék élnek. Nem akarom elhinni, hogy felnőtt emberek ennyire hülyék
Számomra is hihetetlen, hogy lehet ilyet tenni, de létezik: [link]
Marad a bíróság, nem tudsz mit tenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!