Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » A férjem bosszúból egy haverja...

A férjem bosszúból egy haverja gyerekére íratta a haszonélvezeti jogot. Ez támadható valahogyan?

Figyelt kérdés

Válunk, és van egy közös házunk. Mivel ő úgy gondolja, hogy a felét vagy akár az egészet nekem fogja ítélni a bíróság, gyorsan ráíratta egy haverja gyerekére a haszonélvezeti jogot. Mikor legutóbb ott jártam, meglepve láttam, hogy már be is költözött, egyetemre jár és ott fog lakni albérlet helyett, ingyen. Jelen formában tehát ha meg is kapom a házat gyakorlatilag eladni sem fogom tudni... A férjemnek van egy másik saját lakása, de én a szüleimnél vagyok kénytelen lakni. A két közös gyerekünk egylőre a férjemnél van, de őket is vissza akarom kapni.

Támadható ez azzal, hogy a gyerekeknek így nincs saját önálló otthonuk? Elvehetik a haszonélvezeti jogot attól a gyerektől?

2020. aug. 3. 00:20
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
100%

"gyorsan ráíratta"

Ennek a részletei érdekelnének.

Ezt nem lehet csak úgy irATni.

Komolyan a fejemet fogom, hogy felnőtt emberek ilyen kérdéseket tesznek fel...

2020. aug. 3. 00:31
 2/21 anonim ***** válasza:
100%
Ez az amikor már a kérdés is értelmetlen.
2020. aug. 3. 00:34
 3/21 anonim ***** válasza:
84%

Közös vagyont vissza lehet követelni. Szóval nagyon cuki, ahogy próbálkozik, de így csak azt éri el, hogy a közös otthon rád eső részének árát ki kell perkálnia neked akkor is, ha nincs a neveden a lakás, csak a pénz van benne. Ha a neveden van a fele, akkor csak a rá eső részt ajándékozhatja el.

Ha ez azután történt, hogy a válóper beadásra került, azzal elismeri, hogy ezt az egészet ellened akarta elkövetni, tehát egyértelműen támadható a hülyesége.

Istenem, milyen ostoba herék élnek. Nem akarom elhinni, hogy felnőtt emberek ennyire hülyék

2020. aug. 3. 00:45
 4/21 anonim ***** válasza:
100%
3: Szerintem az is lehet, hogy csak ezt mondta a feleségnek, én csak azon hüledezem, hogy egy felnőtt embert ezt elhitte. 1. voltam.
2020. aug. 3. 01:04
 5/21 anonim ***** válasza:
100%
Nem vagyok nagyon képben errôl, de nem hiszem, hogy vadidegeneknek lehetne csak úgy ajándékozni dolgokat, akár csak jogokat, anélkül, hogy az illetô valamiféle adót vagy illetéket fizetne utána. Állambácsi gondosan sápot von ezek után, úgyhogy lehet itt még meglepetés a haver részérôl is, ha hirtelen fizetni kell.
2020. aug. 3. 02:47
 6/21 anonim válasza:
100%

Számomra is hihetetlen, hogy lehet ilyet tenni, de létezik: [link]

Marad a bíróság, nem tudsz mit tenni.

2020. aug. 3. 03:50
 7/21 anonim ***** válasza:
90%
6: Persze, hogy létezik a haszonélvezeti jog, csak nem keletkeztethető úgy, ahogy a Kérdező írja.
2020. aug. 3. 03:54
 8/21 anonim válasza:
100%
Azért linkeltem be azt az oldalt. Én is tudom, hogy van haszonélvezeti jog, de azt nem tudtam, hogy csak úgy, a semmiből is lehet szerződést írni rá.
2020. aug. 3. 04:17
 9/21 anonim ***** válasza:
89%
8: Ja, értem mire gondoltál, tehát hogy a konkrét esetben az egyetemista gyerekre is lehetséges.
2020. aug. 3. 04:19
 10/21 anonim válasza:
92%
Igen. Elolvastam pár dolgot kíváncsiságból és tényleg lehet, ez egyszerű szerződés. Ez azért durva és egyben ijesztő is. Bár egy jó ügyvéd biztos tud segíteni.
2020. aug. 3. 04:25
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!