Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Mire volna szükség, hogy az...

Mire volna szükség, hogy az óvoda zajterelő falakat húzzon az udvar köré?

Figyelt kérdés
Reggel 7-től üvöltenek a gyerekek az óvodában, szinte az ablakom alatt. Ahogy öregszem, a zaj egyre elviselhetetlenebbé válik. Nem hiszem, hogy egyedül lennék ezzel a problémával, 3 lakóház közé van beszorítva az óvoda udvara, és mindenkinek arra néz szinte az egyetlen ablaka. Nem hinném, hogy gazdaságosabb lenne ennek a több száz embernek mind légkondit szerelni, mint az óvoda udvara köré egy zajterelőt szerelni (mint az autópályáknál). Gondolom valamiféle petícióra lenne szükség, de ez az egész nem az én szakterületem, fogalmam sincs mit lehetne kezdeni ezzel az egész helyzettel. Ehhez kérném segítségetek :)

2020. júl. 28. 10:07
1 2 3 4 5
 31/48 A kérdező kommentje:
Ennyire nehéz felfogni, hogy éjszaka is élnek/dolgoznak emberek? Azért, mert te hétfőtől péntekig, 8-tól 5ig dolgozva nem tudsz együttérzést tanúsítani, még nem kellene azzal töltened a szabadidőd, hogy hülyeségeket kérdezel vissza kérdésekre a neten.
2020. júl. 28. 21:37
 32/48 A kérdező kommentje:
Kváncsi lennék te mit szólnál, ha az éjszakás szomszédodnak az lenne az új hobbija, hogy hajnali 3-kor, ami neki olyan mint neked a dél, ütvefúróval játszik a közös falatokon 10 évig.
2020. júl. 28. 21:41
 33/48 anonim ***** válasza:

Kérdező, elég részletes és segítő választ adtam neked a #27-ben, ha ez sem tetszik, akkor azt kell mondanom, hogy csak hisztizel.

Közben a feltett két kérdésre nem válaszoltál, pedig elég világosan leírtam, hogy ezek ismerete nélkül nem is lehet neked helyes választ adni.

Azt, hogy hangmérnök vagy, azt te dobtad be a beszélgetésbe, a kutya nem kérdezte. ha elmondtad akkor nyilván SZERINTED volt ennek jelentősége - bár többen rámutattak már, hogy nem, nincsen.

Az óvoda AZÉRT van, hogy ott legyenek a gyerekek nap közben. Pont.

2020. júl. 28. 21:43
 34/48 A kérdező kommentje:
Csupán megemlítettem hogy hangmérnök vagyok, hogy a kérdés megválaszolásával legyetek elfoglalva, ne a kötekedéssel. Mégegyszer elmondom: jogászok segítségét kértem, jogi kérdésben a jogi szekcióban. Nem írtam méreteket és távolságokat, mert nem alternatív megoldásokra voltam kíváncsi. KIZÁRÓLAG a jogi lehetőségeimre. Ha ezt nehéz felfognod, ne használd ezt az oldalt.
2020. júl. 28. 21:53
 35/48 anonim ***** válasza:
Nem hiszem, hogy több százan éjszakásak. Ha pedig éjszaka zajongsz, az csendháborítás, 8-tól 5-ig nem az. Úgyhogy kötve hiszem, hogy ez tömeges probléma lenne, főleg, hogy többségében az ottlakók gyerekei járnak, jártak vagy fognak oda járni.
2020. júl. 28. 21:54
 36/48 anonim ***** válasza:

#24 Értem. Szóval csak hisztiztél.

Semmi gond, sokan ezért írnak ide.

Jogi választ sem kaphatsz amíg nem mondod el a pontos körülményeket - pontosan ezért kérdeztem meg.

De nem kell elmondanod. Menj el egy ügyvédhez, fizess neki 20 ezret a tanácsért és akkor majd ennyi pénzért fogja neked elmondani, hogy nem tudsz tenni semmit.

2020. júl. 28. 21:57
 37/48 A kérdező kommentje:
Egyébként a választ már a 3-astól megkaptam, az összes többi válasz csak az emberek elbutítását mutatja ebben az áldemokratikus liberálfasiszta agymosás korszakában. Képzeld amúgy, nem gazdagok közt élek, sokan itthon töltik a max 2 hetes nyári szabadságukat, mert nem tehetik meg, hogy családostul kiruccanjanak a Balatonra, vagy külföldre. Megint ott tartunk kedves "válaszoló", hogy a hitedre alapozva flegmázol, aminek semmi köze az oldal funkciójához, sem a kérdés lényegéhez. A csendháborításnak egyébként pont nincsenek fix jogi keretei, de amire gondolsz, az is csak azért létezik, mert többen élik az életüket nappal. Magyarul minden itt kötekedő egy meg nem értett kisebbséget támad, az empátia hiányából fakadóan.
2020. júl. 28. 22:04
 38/48 A kérdező kommentje:
A gond az, hogy mindezt szintén arra alapoztad, hogy a hitedre támaszkodsz, és nem a konkrét tényekre. Ha ügyvéd vagy, nem lehetsz túl jó benne, ha a figyelmed elsuhan a tényeket rejtő részletekben, ha pedig nem vagy ügyvéd, vagy jogi szakértő, eleve nem kellett volna ide írnod. Ti, válaszolók hisziztetek, hogy egyáltalán fel mertem tenni egy ilyen kérdést. Próbáltalak kibékíteni titeket néhány plusz információval, de többségeteknek csak az számít, hogy övé legyen az utolsó szó, mert ettől érzitek magatokat okosabbnak. De a gyengébbek kedvéért mégegyszer elmondom: A Hármas számú válaszolótól minden szükséges információt megkaptam, és köszönöm szépen neki.
2020. júl. 28. 22:16
 39/48 anonim ***** válasza:
41%
Az ovik ilyenkor nem 100 százalékkal mennek, összevont csoportok vannak. Most már jössz a 2 hetes szabikkal, hát csak kimozdulnak a lakásból nem, elmennek kirándulni stb. És mégegyszer mondom, az ottlakók többségének odajár a gyereke, általában ez jellemző a lakótelepekre, nem az éjszaka dolgozó, csóró hangmérnökök. Jogi része érdekel, konkrétan körberöhögnek az önkormányzatnál, mert arra nincs pénz, hogy színes ceruzákat vagy wc papírt vegyenek az ovinak, nemhogy egy ilyen beruházásra.
2020. júl. 28. 22:39
 40/48 A kérdező kommentje:

Akkor pusztán azért hogy kirángassalak a negatív kis hitvilágodból:

Ez az óvoda a KERÜLET hátrányos helyzetű családjainak gyermekeinek van fenntartva. Magyarul, az egész kerületből járnak ide gyerekek. Szokott is lenni nyaranta egy hónap szünet, ám ezt két éve lecsökkentették két hétre, a koronavírusra való tekintettel pedig idén nincsen egyetlen nap szünet sem, a hétvégeket leszámítva. A koronavírusra visszatérve, pár hónapja még ki sem lehetett mozdulni innen, sem a városból, és konkrétan mindenkit érintett a probléma, hiszen akinek nem volt papírja arról, hogy dolgozni mehet, az ugyanúgy elszenvedte ezt az egészet, ha nem volt légkondícionálója, nyitott ablaknál. A "nincs pénz" résszel kapcsolatban csak annyit, hogy az elmúlt években többmilliós sportpályát, és többmilliós csobogót építettek ki, az udvar 100%-a gumibetonnal lett kiöntve, és olyan kerti játékok vannak, amiket a budai játszótereken sem látsz. Mindezt azért, mert az EU részei vagyunk, és ezek az EU óvodai és kisgyermeknevelő intézményeinek szabványkövetelményei. Ahogyan az EU többi részén az is szabvány, hogy a lehetőségekhez képest csökkenteni tudják a lakóvezetet érintő zajokat is. Felejtsd már el, hogy a hited alapján ítélkezel, nem ez az oldal funkciója, de garantálom, hogy az életben sem viszed vele sokra.

2020. júl. 28. 22:54
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!