Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Apaság vélelmének a megdöntésé...

Apaság vélelmének a megdöntésére családjogi ügyvédet érdemes felkeresni ? Szükség van űgyvédre vagy elégséges a jogi segítő a bíróságnál a per indításhoz és képviselhetem magamat az eljárás során ?

Figyelt kérdés

#kapcsolattartás #gyerektartás #láthatás #biológiai apa #Biológiai gyermek #Apaság vélelmének a megdöntése
2020. jún. 16. 17:09
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
Képviselheted magadat. Ez eléggé egyszerű tényállás, szerintem nem feltétlenül kell hozzá ügyvéd, de persze az csak jól jöhet. Szokott lenni a bíróságokon ilyen ügyfélsegítő nap (régi nevén panasznap), ott segítenek megírni a keresetet, meg elmondanak pár hasznos infót, hogy miket kell csinálni. Azt ajánlom első körben, ha van ilyenre lehetőség az illetékes bíróságon.
2020. jún. 16. 17:16
 2/15 anonim ***** válasza:

Mi a célod?

Azt akarod bizonyítani hogy a tiéd, vagy azt hogy nem a tiéd?

Ha azt hogy nem a tiéd akkor nagyon egyszerű az ügy, felesleges az ügyvéd.

Mindkét esetben objektív orvosi szakvélemény dönt, csak az elsőnél feltétlen szükség van az anya beleegyezésére a vizsgálathoz.

A másodiknál is szükség van rá, annyi különbséggel hogy ott az anya is érdekelt. Ha nem egyezik bele, akkor gyerektartást sem követelhet!

2020. jún. 16. 18:15
 3/15 A kérdező kommentje:
Koszonom a válaszokat ! Azt szeretném bizonyítani hogy én vagyok az apa és szeretnek kapcsolat tartási lehetőséget kérni mert anyuka és a vélelmezett apa nem enged a gyerekem közelébe .
2020. jún. 16. 19:03
 4/15 anonim ***** válasza:
Ahha, én így viszont elmennék egy ügyvédhez. A másik oldal nem lesz együttműködő és szerintem egy jó ügyvéd fel tudja gyorsítani az eljárást és észrevesz olyan dolgokat, amit egy nem jogvégzett ember nem. Az apaság megállapítása után a következő lépés a kapcsolattartás szabályozása lesz, ami már egy kicsit bonyolultabb lesz, pláne olyan anyával, aki mindent meg fog tenni, hogy keresztbe tegyen neked. A családjog a legmocskosabb terület kb, szóval szerintem nem árt, ha van valaki, aki jobban ért hozzá.
2020. jún. 16. 19:17
 5/15 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat .
2020. jún. 16. 23:24
 6/15 anonim ***** válasza:

Keress fel ügyvédet, ne sajnálj egy konzultációs órára kb. 50 ezer + áfát.

Csak az törvényes ok az apaság vélelmének megtámadásra, hogy ha az apaságot elismerő férfivel a nővel “a fogamzás idejében nemileg nem érintkezett vagy a körülmények szerint egyébként lehetetlen, hogy a gyermek tőle származik.”. Azaz, ha ezen ok nem áll fenn, akkor a bíróságnak nincs törvényes oka igazságügyi szakértői vizsgálat elrendelésére.

Ptk.

X. Fejezet

Az apaság vélelmének megtámadása

4:107. § [Az apasági vélelem megtámadásának okai]

(1) Az apaság vélelmét azon az alapon lehet megtámadni, hogy az, akit a vélelem alapján apának kell tekinteni, a gyermek anyjával a fogamzás idejében nemileg nem érintkezett vagy a körülmények szerint egyébként lehetetlen, hogy a gyermek tőle származik.

2020. jún. 17. 07:57
 7/15 A kérdező kommentje:
Koszonom a válaszokat . Mindenképp elmegyek ügyvédhez ... biztosan tud valami megoldást mert fogalmam sincs mivel tudnám bizonyítani hogy nem voltak együtt . Azt talán tudnám bizonyítani hogy mi együtt voltunk abban az időben de nem tudom hogy az számít e .
2020. jún. 17. 16:51
 8/15 anonim ***** válasza:

A “ körülmények szerint egyébként lehetetlen”-re csak egy helyen annyi értelmezést találtam, hogy “pl. steril”. Itt kérdés, hogy mi van ha titokban készítesz egy DNS tesztet (pl. bölcsis gondozónőt lefizetsz, hogy egy vattás pálcikát dugjon a gyerek szájába), majd olyan laborban veted össze a te mintáddal, ami bírósági eljárásban benyújtható, igazságügyi genetikus szakértő által hitelesített és aláírt eredményt ad.

Pl. ezt gúgliztam:

[link]

2020. jún. 17. 21:25
 9/15 A kérdező kommentje:
Sajnos bíróság által elfogadható DNS vizsgálathoz szükség van a szülők beleegyezésére és a gyereket el kell vinni a laborba ahol szakemberek leveszik a mintát közjegyző jelenlétében aki igazolja a mintaadók személyazonosságát . Meg lehet csinálni saját meggyőződésre hitelesítés nélkül jeliges apasagi vizsgálat formájában de azzal nem bizonyithatom hogy az én fiam illetve hogy nem a vélelmezett apa a biológiai apa . Igazából én már csináltam egy apasagi vizsgálatot jeligére de nem tudom hasznát vehetném e . ( meg kellett gyozodjek arról hogy valóban az én biológiai gyermekem mielott bármit is lépek .
2020. jún. 17. 21:51
 10/15 anonim ***** válasza:
Ügyvédet mindenképpen ajánlok, mert a jogi segítségnyújtó szolgálat az amúgy más (először a bíróságnak meg kell adnia a költségmentességet, és utána mehetsz oda), magadtól meg nagyon kis eséllyel tudsz egy ilyen pert jól megcsinálni.
2020. jún. 18. 15:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!