Mire volna szükség, hogy az óvoda zajterelő falakat
húzzon az udvar köré?
Amúgy se ér szart se. El kell költöztetni az óvodát.
2020. júl. 28. 10:25
12/48 A kérdező kommentje:
Miért, az autópályák mentén szerinted dómokkal csillapítják a zajt? Komolyan, aki nem ért hozzá inkább maradjon csenben. Nem akarok senkinek sem ártani, csak békét az otthonomban, a lakóövezetemben - zúgás és és többtízezres villanyszámlák nélkül.
Az autópályák mentén se csillapít semmit. Felejtsd el ezt a fal dolgot. Kalap szart nem ér.
2020. júl. 28. 10:32
Kérdező, nem értem a sértettséged, itt többen leírták a lehetséges megoldást.
Körbejárhatod a szomszédokat, felhívhatod a közös képviselőt, de a tapasztalatok alapján még egy kocsmát sem tudnak elintézni így, nemhogy egy önkormányzati fenntartású intézményt, ami ráadásul egy óvoda. Ezért jöttek többségében olyan érvek, hogy jöjjön a klíma vagy a költözés. Mert lehet próbálkozni, de foganatja nem lesz. Zajvédő falat meg nem fognak egy óvoda köre húzni, nem is lenne értelme, mert ahogy írta vki egy lakótelepen ez nem igazán megoldható.
2020. júl. 28. 10:59
Hétvégén és 5 után nincs óvoda. Nem fogsz tudni semmit elérni, elvileg munkaidőben van ovi. Ha te éppen másképp dolgozol az a te problémád, nem hiszem, hogy érdemben bármit fognak tenni. Reggel viszik be őket, reggeli, foglalkozás. Ebéd előtt viszik ki őket és délutáni alvás után az udvarra, szóval egész nap se zajonghatnak.
2020. júl. 28. 11:02
Nem, te nem vagy hangmérnök, mert akkor nem mondanál ilyen ostobaságokat. Hangmérnökök meg nem műszakban dolgoznak, így saját magadnak rúgsz öngólt, te nem dolgozhatsz állandóan éjszakára, stb. Hangmérnökként akkor dolgozol, amikor az ügyfél ráér felvenni az anyagot. Éjszaka meg te nem fogsz hanganyagot megvágni.
Meg azért se lehetsz hangmérnök, mert tudnád, hogy zajterelő falakkal nem érnél semmit. Ennyi erővel fogod és bezárod az ablakot és máris kevesebb a hang.
Simán troll vagy.
2020. júl. 28. 11:11
17/48 A kérdező kommentje:
14: Én ugyan nem vagyok sértett, és valóban születtek értelmes válaszok is, de nem egy zsémbes öreg vagyok, aki az utcán csendben sétálókba is beleköt, hanem egy éjszaka (zajban) dolgozó ember, aki pusztán elméleti szinten kíváncsi, milyen megoldást nyújthatnak számára a 21. század jogtörvényei. Az ördög a részletekben rejlik, egy tökéletes kívánságot napokig tartana megírni ahhoz, hogy a dzsinn, az ördög, vagy egy jó ügyvéd ne találhasson benne ellenem felhasználható kiskaput. Jogi témában tettem fel a kérdést, így azt reméltem, hogy akik válaszolni fognak, legalább a kérdésem értelmezni tudják. 🙂 A konkrét válaszokat köszönöm szépen!🙂
17: egy sima troll kérdésre nem is fogunk jogi témában válaszolni neked értelmesen. Leírtam miért vagy troll, ha arra nem veszed a fáradtságot, hogy hihetőbb mesét találj ki, akkor miért várod el elhiggyük a mesédet, miszerint nem egy leendő zsémbes vénember vagy?
2020. júl. 28. 11:28
“ Miért, az autópályák mentén szerinted dómokkal csillapítják a zajt?”
Az autópályák mellett közvetlen hány emeletes házat látsz?
2020. júl. 28. 11:34
20/48 A kérdező kommentje:
16: miért ne dolgozhatnék belvárosi szórakozóhelyek hangosításán? Miért ne érdeklődhetnék mi áll jogomban? Miért lennék én a troll, mikor nem én vagyok az, aki nem rendeltetésszerűen használja az oldalt? Miért nem fogod fel, hogy nyáron meleg van, és nem szeretnék sem a hangja, sem a fogyasztása miatt légkondit, főleg hogy ez a probléma sokunkat érint? Miért ne segítene a megemelt, belső íves kőzetgyapottal szigetelt zajterelő fal, mikor erre találták fel nálunk intelligensebb mérnökök? Miért fáj nektek, hogy valaki puszta kíváncsiságból környezettudatosabb megoldásokat keres? És még én vagyok ostoba :D
Kapcsolódó kérdések: