Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Mire volna szükség, hogy az...

Mire volna szükség, hogy az óvoda zajterelő falakat húzzon az udvar köré?

Figyelt kérdés
Reggel 7-től üvöltenek a gyerekek az óvodában, szinte az ablakom alatt. Ahogy öregszem, a zaj egyre elviselhetetlenebbé válik. Nem hiszem, hogy egyedül lennék ezzel a problémával, 3 lakóház közé van beszorítva az óvoda udvara, és mindenkinek arra néz szinte az egyetlen ablaka. Nem hinném, hogy gazdaságosabb lenne ennek a több száz embernek mind légkondit szerelni, mint az óvoda udvara köré egy zajterelőt szerelni (mint az autópályáknál). Gondolom valamiféle petícióra lenne szükség, de ez az egész nem az én szakterületem, fogalmam sincs mit lehetne kezdeni ezzel az egész helyzettel. Ehhez kérném segítségetek :)

2020. júl. 28. 10:07
1 2 3 4 5
 21/48 A kérdező kommentje:

18: sajnálom, hogy nincs jobb dolgod, mint a gyakori kérdéseken hitetlenkedni, nekem van jobb dolgom mint itt hazudozni. Felőlem azt hiszel amit akarsz.

19: ebből a távolságból már segítene egy megfelelően kiépített rendszer, nyilván nem a zaj megszüntetésében, csupán annak csökkentésében, a lakóövezet élhetőbbé tételében, de nem ez volt a kérdés.

2020. júl. 28. 11:48
 22/48 anonim ***** válasza:
32%

Nem, te nem dolgozol belvárosi szórakozóhelyek hangosításán. Azok a hangosítók, nem a hangmérnökök, legalább az alapvető dolgokkal legyél tisztában. Ezért vagy te simán troll. Hangmérnök stúdióban dolgozik, ő segít felvenni a zenészeknek az éneket, a szinkronokhoz a hanganyagot, stb. Ilyen az mikor nagyot akarsz mondani, de nem értesz a témához.

Koncerteket se magyarázd, mert oda mindenkinek saját embere szokott lenni a nagyok közül. Akinek nincs, ott mindig a hely tulaja intézi, de nem külsősökkel, hanem saját maguk oldják meg. Olyat meg végképp nem fognak leszerződtetni, akik nincsenek tisztában vele.

Ovit meg neked nem fognak körbevenni zajterelő fallal, csak azért, mert zsémbes vagy. Mikor beköltöztél tisztában voltál, hogy ovi van melletted, ahogy a többiek is. Egyedül te nem vagy hajlandó elfogadni ezt, hogy az ovi ezzel jár.

Nem tetszik fogod, elmész máshova lakni, ilyen egyszerű. Lehetőleg az erdő közepére, az olyan zsémbeseknek, mint te vagy az való.

2020. júl. 28. 12:14
 23/48 anonim ***** válasza:
Ha hangosítással foglalkozol, akkor nyilván van valamilyen füldugód. Használd. :)
2020. júl. 28. 12:16
 24/48 A kérdező kommentje:
És szerinted egy képzett hangmérnök nem dolgozhat hangosítóként, ha éppen nem akad kecsegtetőbb munka? Egyáltalán mi köze van a kérdésnek ahhoz, hogy te mit hiszel a kérdés feltevőjéről? Ahogy látom, egyébként sem értékelik túl pozitívan a válaszaid, vagy talán az a munkád, hogy órabérben mellébeszélj kérdéseket feltevő emberek jellemzőiről? :D ember, csak egy kérdést tettem fel, egyszerűen takarodj innen ha nem segíteni akarsz :) egyébként szívesen költöznék az ilyen emberek elől az erdő közepére, sajnos ahhoz is engedély kell, de azt majd egy másik kérdésben fogom feltenni ha úgy tartja kedvem, addigra remélem kitiltatod magad innen. Sajnálom hogy nincs jobb dolgod, mint itt kötekedni és vádaskodni, egy ártatlan kérdésben is az emberi gyarlóságot keresed, és még én vagyok zsémbes :D hűtsd le magad vérpistike ;)
2020. júl. 28. 12:38
 25/48 anonim ***** válasza:
0%

Egy képzett hangmérnök csak ilyen melót talál az nem képzett. Osztrákoktól kezdve mindenhova keresték őket, ne akard bemagyarázni, hogy csak ilyen melót találtál.

Annyi köze van, hogy egy tök kamu kérdést nem válaszolok meg. Minek, ha kamu az egész és úgyse az számít?

2020. júl. 28. 13:00
 26/48 A kérdező kommentje:
Neked súlyos problémáid vannak haver. :D teszek neked egy szívességet, és felteszem helyetted a kérdést: mitől félsz ennyire?
2020. júl. 28. 13:03
 27/48 anonim ***** válasza:

Kérdező

Itt az alap két fontos dolog amit nem ismerünk, mert nem élünk ott. 1. mikor lett ott óvoda? 2. mekkora távolságra van az óvoda a körülötte levő házaktól és azok hány emelet magasak?

Ha az óvoda már régóta ott működik, akkor a vele járó zajongás is hozzátartozik már ahhoz a helyhez. Ha most nyitották volna az elmúlt 1-2 évben, akkor lehetne azzal érvelni, hogy amikor a lakók oda beköltöztek (többsége) akkor annak tudatában vettek lakást, hogy ott nincs ilyen zaj napközben. Akkor lehetne akár az óvoda fenntartójától, akár az önkormányzattól elvárni, hogy az új zajforrás ellen tegyenek valamit.

Én egy ipari üzem közelében lakom. Amikor építkeztünk - mert ez egy új lakóparki rész - akkor az az üzem már 40 éve ott állt és működött. A 40 év alatt a korábbihoz képest a zajhatásuk a tizedére csökkent, mert már modernebb technológiákkal dolgoznak - de akkor is van valamiféle zaja az üzemnek, éjjel és nappal is. A lakóparkban több lakó megpróbálkozott valamivel az üzem ellen, mondván, hogy zavarja őket az állandó zaja - ami hétvégén is van, hiszen folyamatos üzemben dolgozik. Akkor sem értettem mit akarnak ezzel, hiszen ők amikor megvették a telket vagy a lakásukat, akkor már állt az üzem és annak tudatában vették meg, hogy az ott van, működik és hangos. Mire fel kellene egy 40 éve működő üzemnek változtatnia az éppen odaköltözők miatt? Nem is értek el vele semmit - aztán megszokták és éppen úgy nem vesznek már észre belőle semmit, mint a közelben elhaladó vonatok vagy repülők zajából sem.

Tehát ha új az óvoda, akkor te, mint korábbi lakó, joggal várhatod el, hoyg megoldják a zaj problémáját, ellenben ha az óvoda már régen ott van, akkor nem.

A 2. kérdésben: az autópályákon az autók forgalma egy szintben van a mellette levő házakéval. Akkor segít, ha a közeli ház is egy szintes vagy ha a több szintes ház olyan messze van, hogy nem látni rá az emeletéről az autókra. Ha a házak közel vannak az óvodához, akkor csak egy akkora fallal lehetne a zajt elszigetelni, amivel a legfelső szintről sem látnak rá az udvarára. Szerintem egy 2-3 emeletes zajvédő fal megépítését te sem tartod reálisnak - azt nem óvodának hívják, hanem börtönnek.

Ahogy előttem már más leírta, az óvodások nincsenek kint egész nap. valóban kellemetlen annak aki éppen pihenni szeretne és nyitott ablaknál - de ugyanúgy kellemetlen a szomszédban játszó gyerek vagy az éneklő ember, a hajszárító meg a hangosabb zene is. Ehhez nem kell óvoda, csupán olyan ember aki éppen pihenni szeretne. kertes házban lakom, szintén családi házakkal körbe véve, nem is túl közeliek, de ha én szeretnék nappal pihenni nyitott ablaknál, engem is zavar ha a közelben ilyen zajok vannak. pedig nincs óvoda sem, játszótér sem mellettünk.

Itt csak az lehet a megoldás ha te szigeteled el a zajtól azt a szobádat, ahol pihenni szeretnél. Ehhez neked kell légkondit felszerelned - de elég abba a helységbe, hiszen nem a konyhában vagy nappaliban akarsz aludni.

Ha az ott lakók többségének ez nem okoz problémát, akkor nem tudsz mást tenni. Még akkor is csak kérhettek segítséget az önkormányzattól, ha a lakók nagyobbik része szerint az óvodát el kellene szigetelni valahogyan - mert nyilván legálisan működik és az óvoda alap feladata hogy gyerekek legyenek benne.

Tehát keresd az egyszerű és megvalósítható megoldást, ha hangmérnök vagy akkor nyilván tudsz a hangelnyelő, falra ragasztható burkolóanyagok széles választékáról és be tudsz szerezni egy mobil klímát 27 ezer forintért.

2020. júl. 28. 13:48
 28/48 A kérdező kommentje:
A 27 ezer ft-os mobilklíma a fürődszobát sem tudná lehűteni, és ugyanúgy csak zajt okozna. Nem hiszem, hogy egyszerűbb lenne elvárni több száz embertől, hogy egyesével szereljenek légkondicionálót, vagy költözzenek el, mint egyetlen intézményt - állami támogatással fejleszteni. Rengeteg támogatást kapnak egyébként, olyan dolgokat szereltek az udvarra az elmúlt években, amiknek - költségüket tekinte - egy zajterelő hozzátoldása csupán apró töredéke volna. Nem volna szükség több emeletes zajterelőre, elég lenne a jelenlegi - nem hangszigetelt - falhoz hozzátoldani 1-1.5 métert, addig egyébként is felérnek a fal mentén ültetett tuják, a gyerekek nem ettől éreznék magukat börtönben. Nem a gyermekeket hibáztatom, amiért hangosak. Az említett hangszigetelő burkolóanyagok is csak csukott ablaknál működnének nyilván. És bár tényleg hangmérnök vagyok, lehetnék akár rendőr, tűzoltó, mentős, orvos vagy ápoló, akkor is lehetnék éjszakás. Azt gondolná az ember, hogy ezekben a nagy liberális/demokrata időkben bárki problémáját szívesen meghallgatják, és próbálnak rajta segíteni. Gyakorlatilag csak felháborodást, értetlenkedést, vádaskodást és hisztit kaptam a válaszolók többségétől. Mindezt azért, mert nem képesek együttérezni egy éjszakás dolgozóval, aki szeretne tudni ugyanúgy nyitott ablaknál aludni a nyári kánikulákban, ahogyan nappal dolgozó polgártársai. Éjszaka is ugyanúgy dolgoznak értékes emberek mint nappal, és attól, hogy mi vagyunk kisebbségben, szerintem még nem azt érdemlem, hogy még a kérdésemet is hazugságnak titulálják.
2020. júl. 28. 21:16
 29/48 anonim ***** válasza:
19%
Többszáz ember otthon van munkaidőben, hétköznap reggel 7 du. 17 között? Ráadásul 7-től 9-ig reggeliznek, viszik be őket, biztos nincs olyan hangzavar. Mégis miről beszélsz?
2020. júl. 28. 21:22
 30/48 A kérdező kommentje:
Te talán nem nyáron szoktad kivenni a szabadságod nagy részét? Kint reggeliznek az udvaron, és csak hogy tudd, legutóbb még a jégesőben is kint szaladgáltak a gyerekek, ennyire foglakoznak velük az ottani óvónők. Minek jó ez a fölösleges kötekedés, áruld már el :D
2020. júl. 28. 21:33
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!