Fényes nappal a késes támadót megölhetem? (aki ki akar rabolni)
Nemrég volt egy ilyen. Fényes nappal hátulról támadva késsel raboltak ki valakit a dunaparton.
Annyit tudok, hogy a saját MAGÁNTERÜLETEMEN bármikor megsebesíthetem halálosan is a támadót/betörőt.
Na. Sportlövő vagyok, van is engedélyem rövid csövű félautomata sportfegyver tartására 9mm Luger kaliberben. Magyarán van sportpisztolyom. Amit normál szabályozott körülmények között megfelelő pácélszekrényben tartok lőszertől elkülönítve stb stb.
Plusz még erre van olyan engedélyem, hogy én csőre töltve szállíthassam autóban és gyalogosan, megfelelő tokban. Plusz csőre töltve tárolhassan a lakásban rendőrség által ellenőrzött tárolóhelyen. Tehát: A betörőtől megvédhetem a családomat ujjlenyomatos fali széf nyitásával és a tűzkész lőfegyver előrántásával. Ez teljesen oké.
Namost. Nem biztos, hogy lesz annyi lélekjelenlétem, hogy lábon lövöm az illetőt. Ha értitek mire gondolok..... :/
A kérdésem akkor a következő: Jogos önvédelem lesz, ha a késsel a holmijaimat követelő embert lelövöm? Csak azért kérdem, mert sokszor volt olyan, hogy drogos volt az illető és az áldozat hiába mondta, hogy nincs nála semmi pénz, akkor is megszúrta. És 4 percen belül elvérzett az áldozat. Ennyit erről. Nem vagyok karatés, puszta kézzel sajnos nem tudom magam megvédeni késes támadó ellen.
Tudom, felmerült a gondolat a gázpisztolyon is, de az sajnos nem nagyon hatásos. Gázfelhőt képez, amitől még a pillanatnyi vakság ellenére is hadonászik a támadó.
Mondjuk attól is félek, hogy mindig az áldozatot veszik elő. Tehát volt olyan eset, hogy gázpisztollyal megvédte magát, de őt vették elő garázdaságért. Na szép. Inkább vérezzen el, minthogy a marika nénit felkeltse.
Itt pedig már nem lesz aki elmeneküljön. :(
Önvédelemből igen. De a nyomozók állapítják meg, hogy valóban az volt-e.
Fegyvert csak engedéllyel tarthatsz.
*ha a késsel a holmijaimat követelő embert lelövöm?
Nem, mert nem tettél kísérletet arra, hogy megállítsd az illetőt, hanem csak lőttél. Ennyi erővel bárkire bármit rá lehet fogni-és lelőni.
Ugye, te sem gondolod ezt komolyan?
2: nem mondod?:D Igen tudom, hogy engedély kell hozzá. Azt is írtam nem? hogy van.
3: de tettem. azzal, hogy elővettem. Kiegyenlítettek az erőviszonyok. ha nem futamodik meg és tovább parádézik, akkor lövök.
3: olvasd át a teljes kérdést és megérted :)
2: te meg főleg!
4 Szerinted ezt a rendőrség be fogja venni? öreg hiba.
Önvédelemnek álcázott gyilkosságot már a profik sem vállalják be..mert mindenkinél van jobb. Nálad is.
Ne nézz sok filmet, mert nem tudsz különbséget tenni a valóság és az álmodozás között. Főleg ha a rendőrség csak az elmúlt 3 hetet végig vizslatja itt a Gyakorin, nem kell sok ész, hogy kiderüljenek a valós dolgok.
A gyilkosság az bűn, gondolati síkon is. Ha eddig nem mondták, akkor most mondom.
Kit akarnék megijeszteni? Csak úgy kérdem...
Nem kell bevennie a rendőrségnek. Hülye aki nem látja, hogy egy barnabőrű bicskával a kezében fekszik a földön. Csak mert lábonlőttem...
De itt most nem is arről van szó, hogy lövök. mi van, ha úgy védem meg magam, hogy egy jó mozdulattal a saját kezében tartott bicskával szúrom le? Mert különben engem szúrna le?
6: de ember. Az önvédelmi fegyver arra van, hogy megvédd magad. Eddig gázspré volt nálam és a feleségemnél, azt egyszer kellett használnia. Hát szomorúan mesélte, hogy nem vált be. Tudod azért, mert a bedrogozott állatja, aki letámadta a feleségemet (szexuálisan) még vakon hadonászott. És meg is ütötte. Ha kés lett volna nála most egy jókora vágás lett volna rajta. :(
A saját testi épségemet féltem, ha kimegyek az utcára.
A bicska s a pisztoly mióta azonos erősségű fegyverek? :DDDDDDDD
Ha bicskával támadsz vissza, akkor lesz azonos a küzdelem...
Aki meg járatos a fegyverekkel meg hobbi lövöldöző, annak ennyit tudni kellene s a hatóság sem mérlegel sokat a leírtak-tények miatt, te kapnál a fejedre.
Hordjál gumist, az már közelít az azonoshoz, de nem öl 99,9%-ban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!