Így is megtérítené a rendőrség a vonatjegyet?
20-án délután idézve vagyok Székesfehérvárra a rendőrségre mint tanú. Jogszabály alapján, a hatóság megállapítja és megtéríti. Az van írva, hogy a közlekedése eszköz jegy vagy számla bemutatása szükséges.
Viszont, ha én telefonon rendelem meg a vonatjegyet, küldenek egy qr kódot, azt olvassa le a vasúti kalauz. Azzal, hogy számolok el a rendőrségen, ha ilyen formába lesz jegyem?
A rendőrség ekkor is megtéríti, ha telefonon lesz jegyem?
Gondolom lefényképezi a nyomozó a qr kódot a telefonomról és majd leelenőrzi, majd küldik egy hét mulva az utiköltséget. De ez csak az én gondoloatom. Megtérítik így is vajon?
Ellenem B.megyébe ügy van folyamatba és van ügyvédem.
Mondtam neki hová kell mennem 20-án, kérdeztem, hogy eljön velem, mondta, hogy arra viszont a helyettese tudna. Azzal is beszéltem, eljönne, 40 ezer amiért kihallgatásra megfogadom, 50 ezer az út költsége.
Az ő kocsijával mennék, ha megfogadom, de akkor nekem nincs utidíj, hanem ez nekem 50-be kerűl. Ügyvédúrnak kifizetnék az 50-et vajon? Mert, ha igen akkor azt visszaadná nekem és csak 40 ezret kellene fizetni a nyomozati cselekményre.
Ezt, hogy érted?
Nem vagyok annyira rendes, illetve nem voltam és jogosan kaptam meg büntetésem amikor kaptam. De amit nem követtem el, kiállok és képes vagyok harcolni az igazamért, szembeszállni a hatóságokkal.
Ezt ne úgy értsd... Szóban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!