Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Így is megtérítené a rendőrség...

Így is megtérítené a rendőrség a vonatjegyet?

Figyelt kérdés

20-án délután idézve vagyok Székesfehérvárra a rendőrségre mint tanú. Jogszabály alapján, a hatóság megállapítja és megtéríti. Az van írva, hogy a közlekedése eszköz jegy vagy számla bemutatása szükséges.

Viszont, ha én telefonon rendelem meg a vonatjegyet, küldenek egy qr kódot, azt olvassa le a vasúti kalauz. Azzal, hogy számolok el a rendőrségen, ha ilyen formába lesz jegyem?

A rendőrség ekkor is megtéríti, ha telefonon lesz jegyem?

Gondolom lefényképezi a nyomozó a qr kódot a telefonomról és majd leelenőrzi, majd küldik egy hét mulva az utiköltséget. De ez csak az én gondoloatom. Megtérítik így is vajon?

Ellenem B.megyébe ügy van folyamatba és van ügyvédem.

Mondtam neki hová kell mennem 20-án, kérdeztem, hogy eljön velem, mondta, hogy arra viszont a helyettese tudna. Azzal is beszéltem, eljönne, 40 ezer amiért kihallgatásra megfogadom, 50 ezer az út költsége.

Az ő kocsijával mennék, ha megfogadom, de akkor nekem nincs utidíj, hanem ez nekem 50-be kerűl. Ügyvédúrnak kifizetnék az 50-et vajon? Mert, ha igen akkor azt visszaadná nekem és csak 40 ezret kellene fizetni a nyomozati cselekményre.

2020. júl. 15. 22:56
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
74%

A lakhelyedről fizetik csak ki az útiköltséget. Vonatjegy, buszjegy, stb. Gépkocsira külön norma van. Csak az alapjàn fizetnek. Pl 5 tanú megy egy kocsival, akkor is csak 1 kocsira térítenek. Függetlenül attól, hogy mennyibe került neked az út, csak azt térítik ami a megállapított normában van és csak a lakhelyedtől számolva vagy az idézés helyétől számolva, ahova ténylegesen címezték az idézést. Pl ha külföldön nyaralsz és a lakcímedről idéznek, a hazautazàst nem térîtik. Ilyenkor nyilván kérsz új időpontot.

Ha ellened folyik az eljárás akkor a végén, ha elmarasztalnak te fizeted a bűnügyi költséget. Én nem kérnék térítést, mert a végén fizetheted vissza.

De ha tanú vagy, akkor ellened nem folyik eljárás, különben gyanúsított lennél.

2020. júl. 15. 23:32
 2/13 anonim ***** válasza:
100%
Ha nem tudsz jegyet bemutatni, nem térítenek.
2020. júl. 15. 23:33
 3/13 anonim ***** válasza:
100%
Adja az ügyvéd a forgalmit, az alapjàn a lakcímedtől kiszámolják a nav üzemanyagár meg a norma alapján a költséget és neked kifizetik.
2020. júl. 15. 23:35
 4/13 anonim ***** válasza:
74%
Kapsz számlát róla, azt mutasd be, qr kódot az ellenőrnek mutasd, ne a rendőrségnek, mert nem tud mit kezdeni vele. :D
2020. júl. 15. 23:50
 5/13 anonim ***** válasza:
Már megint Te? Már ez a 20. alkalom amikor utaznod kell. Múltkor még Debrecenbe kellett. Nem unod még a kamu kérdéseid?
2020. júl. 16. 01:30
 6/13 A kérdező kommentje:

Nem kamu, honnan tudod, hogy kamu.

Elég baj, hogy menni kell, azért mert régen butaságokat csináltam, eszükbejutottam ott is, de csak meghallgatnak jövök.

És tényleg van ügyem Békéscsabán, meg Debrecenbe is hívni szoktak mint tanú.

Van egy biztonsági őr ismerősöm. Sokszor éjjszakás. Olyan helyen dolgozik, máv pályaudvar, hogy a kisebbség a pályaudvaron tölti az éjjszakát éy sokszor egymásnak esnek, gyakori a garázdaság, ő tesz bejelentést a rendőrségre. Kijönnek elviszik s garázdákat, a biztonsági őr pedig szinte minden hónapba jár be a rendőrségre, mert behívják tanúként kihallgatni.

2020. júl. 16. 02:12
 7/13 A kérdező kommentje:
Az első négynek köszönöm a választ. Számlát tud adni a máv, ha vonattal megyek, bárhogy is legyen meg a jegyem vagy simán vagy elektronikusan, a számlát ki tudja adni.
2020. júl. 16. 02:15
 8/13 anonim ***** válasza:
Azért remélem, nem a rendőrséget hibáztatod azért, mert régen butaságokat csináltál, és az eszükbe jutottál?! Csak mert ha nem csináltál volna butaságokat, akkor nem jutnál az eszükbe.
2020. júl. 16. 05:03
 9/13 A kérdező kommentje:
Nem hibáztatom. A rendőrség nagyon rendes emberekből álló szerv.
2020. júl. 16. 12:34
 10/13 anonim ***** válasza:
Te is bizonyára nagyon rendes ember vagy... rokonléleknél is rokonlelkebb.
2020. júl. 16. 16:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!