Hogyha feljelentek egy ismeretlen tettest biciklilopásért, akkor engem mint sértettet kihalgathatnak tanúként?
Figyelt kérdés
Azért kérdezem, mert èn neurológia professzor vagyok a SOTE-n, igaz hogy van jogi szakokleveles orvos meg orvos közgazdász oklevelem, de ezt nem tudom. Ès ellopták a biciklik2020. júl. 14. 19:07
11/13 anonim válasza:
És ott nem kell majd leletet írni vagy mi?
12/13 anonim válasza:
Inkább neurológus által kezelt páciens vagy, de a kérdésed szempontjából ez mindegy.
Ha elkötötték a bringád akkor tehetsz feljelentést s meg fognak sértettként hallgatni (nem tanúként, hanem sértettként, de a te vallomásod is figyelembe veszik). Esetleg megnézik a térfigyelő kamerákat (ha rálátott valamelyik), de mivel nem kiemelt bűncselekmény úgy kb. 5% alatt tippelném hogy meglesz a bringád. Főleg ha nem különösen nagy értékűről volt szó.
A kiemelt bűncselekmény (pl. rablás, erőszakos bűncselekmény), ott forró nyomon ráállnak és igen jó felderítettségi mutatóval dolgoznak.
13/13 A kérdező kommentje:
Ok köszi
2020. júl. 15. 08:16
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!