Vállalhatok Magyarországon teljes vagy részmunkaidős állást ha közben Angliában még alkalmazva vagyok?
"Kedves Utolsó! Nem tudom mi bajod van neked."
Leírtam miért visszatetszést keltő számomra ez, de leírom ismét.
Az teljesen rendben van, hogy Anglia támogatja az ott élő munkavállalókat, nagylelkű ország, ami sajnos Magyarországról nem mondható el. Viszont lapítani annak tudatában, hogy már nem fogtok visszamenni, és felvenni a pénzt, nekem eléggé tisztességtelennek tűnik. Szerintem úgy lenne fair az angol adófizetők felé, hogy azoknak, akiknek megmaradt a munkahelye, és vissza is várják, de nem mennek már vissza, hanem felmondanak akkor, amikor már nem lapíthatnak tovább, na velük vissza kellene fizettetni a kapott ingyen pénzt. Szoktam olvasni angol cikkeket és hozzászólásokat is ezzel kapcsolatban, és elég nagy felháborodást keltett ez azok körében, akiknek az adójából van ez finanszírozva. Persze aki vissza megy a munkahelyére, azok, akik nem veszítik el a munkahelyüket, azoknak jár szerintem is, mert ez volt az egésznek a lényege. De aki lelép a pénzzel, az szimplán pofátlan.
"Ja és gondolom provokációnak szántad az ötletet: nos igen, ha nem találok munkát több éves külföldön szerzett tapasztalattal és aktív nyelvtudással akkor biztosan kérek munkanélküli segélyt."
Nekem az böki a csőröm, hogy haza estek több hónap/több év után külföldről, tehát itthon semmivel sem járultatok hozzá a közöshöz, amiből rögtön igényt tartotok kivenni. A munkanélküli segély igénylésével nincs baj munkanélkülivé válás esetén, de angliai munka esetében Angliától lenne fair kapni a segélyt is, nem pedig Magyarországról. De hát ez van, Magyarország így szeretlek...ja nem.
Csakhogy még fokozzam a dolgokat, ismerek olyan személyt is, aki az Angliából hazatérés után, elment munkanélkülire, mellette pedig feketén vállalt munkát...csakhogy az összes létező módon lefejje a képzeletbeli csecseket. Ez már az igazi nettó pofátlanság.
Ezeket leszámítva egyébként nincs semmi bajom, köszönöm a kérdést.
Legálisnak legális, de korrektnek és igazságosnak semmiképp nem nevezném. Ezt próbáltam kifejteni 2-szer is...de mindegy, hagyjuk.
A fekete munkás dolgot pedig csak megemlítettem, ez a pofátlanságnak egy magasabb foka, csak gondoltam elmesélem.
“ Kivel szemben nem igazságos?”
Látom, tényleg nem érted, vagy nem akarod érteni.
1. A furlough pénz igazságtalan azokkal szemben, akik végig dolgoztak a járvány alatt, és adóztak, hogy legyen mit ingyen odaadni pl. neked.
2. Magyar munkanélküli segélyt kapnod pedig igazságtalan velünk Magyaroroszágon dolgozó és adózó emberekkel szemben, mivel te semmit nem tettél bele abba a közösbe, amiből kiveszel.
Kérlek, ne kérdezd meg többet, mert nem fogom negyedjére is elmagyarázni.
Maradj abban a hitben, hogy neked mindez jár, és más angliai és magyarországi munkavállalóknak ezt kötelessége finanszírozni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!