Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Vállalhatok Magyarországon...

Vállalhatok Magyarországon teljes vagy részmunkaidős állást ha közben Angliában még alkalmazva vagyok?

Figyelt kérdés
Sziasztok, Londonban dolgoztam full time állásom volt/van, viszont Áprilisban hazakényszerültem a járvány miatt. Elindult Angliában ugyebár a "furlough scheme" amikor is az alkalmazottak bérének 80%-át kifizeti az állam, a munkaadónak csak el kell intéznie a szükséges papírmunkát. A séma ha minden igaz októberig tart, tehát addig én ugyanúgy fizetek kint adót és National Insurance-et. Viszont hallottam olyant régebb, hogy nem lehet két különböző országban biztosításod, mert büntetéssel járhat, valami európai törvény vagy mi, viszont Anglia már nem tartozik Európához. Nem tudom eldönteni, hogy vajon vállalhatok itthon munkát, akár részmunkaidőst anélkül, hogy félnem kéne attól, hogy törvényellenes dolgot csinálok?

2020. jún. 13. 22:15
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
72%

" egyébként is, ez az állam pénze, nem a cégtől kapom vagyis nekik cseppet sem fáj, hogy megkapom azt a pénzt, max az, hogy elveszítnek egy embert, dehát kapnak mást, vannak elegen."

Remélem nem sokáig leszel Magyarországon ilyen hozzáállással. Persze, az állam egy végtelen pénzeszsák és csak arra van, hogy adja a lóvét.

2020. jún. 18. 21:20
 12/25 anonim ***** válasza:
79%

Nem az a baj, hogy nem mész vissza, hanem hogy nincs tisztesség benned. Ha már van olyan kegyes az angol állam, hogy fizet neked a hereveréért, akkor legalább ne akarj itthon elhelyezkedni, mert azért kapod tőlük a potya pénzt, hogy megtarthasd az állásod és repülj mikor hívnak. Vagy ha itthon akarsz dolgozni, akkor ne tarsd a markod az ingyen pénzért. Sajnáltatni meg nem kell magad, hogy mennyit kellett dolgozni, nem volt kötelező kimenni.

Nem tudom milyen reakciókat vártál a gerinctelen kérdésedre...

2020. jún. 18. 22:58
 13/25 anonim ***** válasza:
73%
Egyébként ha Angliában lenne egy kis eszük a vezetőknek, akkor visszafizettetnék mindenkivel az ingyen pénzt, akinek lenne lehetősége, de mégsem megy vissza dolgozni, mikor hívják. Az lenne csak az igazi buli. Persze gondolom az ilyen kis tetüknek állna még feljebb.
2020. jún. 18. 23:01
 14/25 anonim ***** válasza:
Kérdező! Hasonló cipőben vagyok, én is hazajöttem március végén, és most kintről kapom a fizut. Bár én addig nem is szeretnék itthon elhelyezkedni. Félek belenyúlni az adózási rendszerbe, nehogy a kintit megvonják. Meg amúgyis van mit csinálnom addig. De én úgy tudtam június végéig jár az állami támogatás. Ezt hol hallottad, hogy októberig? Meghosszabbították volna? Tudnál linkelni erről egy cikket? Nagyon jó hír egyébként, úgyhogy remélem igazad van! 😊🙏
2020. jún. 27. 10:21
 15/25 A kérdező kommentje:

Na képzeljétek, felkeresett a főnök, hogy mik a terveim, mert augusztusban valószínűleg vissza kell mennem. Elmondtam őszíntén, hogy nem szeretnék visszamenni de jó volna ha felmondás előtt még benne tudnák maradni a furlough scheme-ben. Végül megbeszéltük, hogy július végén adom be a felmondást, mert ha most adnám be akkor egyből elvágnának a furlough-tól. Teljesen megértette a helyzetem és segítőkész volt, mondta hogy egyébként a tax-ot is vissza tudom igényelni az idei adóévből ha már nem térek vissza Angliába, szóval onnan is jön kb 200 font majd:D

Utolsó, ha rákeresel neten írja, hogy októberig van a furlough scheme de cégtől függ az, hogy addig megadja-e neked, biztosra csak Júliusig van, ugyanis addig mindent az állam fizet. Augusztusban viszont a cégnek kell fizetnie a National Insurance-t, Szeptemberben pedig a fizetésed 80%-ból 10%-ot, Októberben pedig 20%-ot. Ahol én dolgoztam például nem fogják Július után fizetni az alkalmazottakat. Te kell megérdeklődd a munkáltatódtól, hogy náluk hogy megy a rendszer, de ha már benne vagy a scheme-ben akkor egyelőre Júliusig biztos kapod te is.

Egyébként cikket nem küldtem de most amikor a főnök felkeresett akkor ugyanezeket ő is elmondta, hogy a kormány októberig fizet azokkal a feltételekkel amiket leírtam.

2020. jún. 28. 00:42
 16/25 A kérdező kommentje:
Jah sry nem 200 hanem 350 kb, elfelejtettem beleszámolni június és júliust:D
2020. jún. 28. 00:55
 17/25 anonim ***** válasza:

Most júliusban is kapom még, mert elkezdik levonni a szabadságokat. A továbbiakról egyelőre még nem tájékoztattak. Én is úgy tervezem, hogy amikor küldik a rota-t, vagy hívnak, hogy menjek dolgozni, akkor mondok fel. Már így is nagy bónusz ez a július, mert eredetileg csak júni végéig járt volna.

Az adó visszaigényléshez nem kell bemenni személyesen? Én eddig minden évben csekket kaptam, amit a bankban tudtam beváltani.

2020. jún. 28. 12:40
 18/25 anonim ***** válasza:
50%
Gondolom majd miután felmondtok Angliában, majd lesz eszetek ahhoz is, hogy itthon bejelentkezzetek munkanélküli ellátásért 3 hónapra, hogy azután hogy Magyarországon nem járultatok hozzá a közöshöz, de azért majd kivenni kivesztek és tartjátok majd itt is a markotokat, a dolgozó emberek kárára, akik beleadnak a közösbe.
2020. jún. 28. 13:33
 19/25 anonim ***** válasza:
Kedves Utolsó! Nem tudom mi bajod van neked. Senki nem tervezte előre ezt a járványt, így alakult és kész. Minden ország a maga módján próbál enyhíteni a kialakult helyzeten. Valószínűleg rengeteg ember költözik/költözött haza a saját országába átmenetileg vagy végleg, hogy biztonságban és a családja közelében legyen. Mindenki próbálja kihozni a helyzetből a legtöbbet. Mivel nálunk a párom elvesztette a munkáját, nem tudtuk volna tovább fizetni az albérletet. Viszont amit én kapok az államtól azt Magyarországon költjük el, ami jót tesz az itteni gazdaságnak. Nem okozunk vele kárt senkinek. Az angol államnak sem, mert ott meg hosszú évekig biztosítottunk megbízható munkaerőt, fizettünk adót, meg hitelt is törlesztettünk.
2020. jún. 28. 14:47
 20/25 anonim ***** válasza:
Ja és gondolom provokációnak szántad az ötletet: nos igen, ha nem találok munkát több éves külföldön szerzett tapasztalattal és aktív nyelvtudással akkor biztosan kérek munkanélküli segélyt. De elsősorban nem a 60 ezres támogatás van a fejemben, hanem kicsit más összegekben gondolkozok. Tudom nem annyi a fizetés mint kint (mivel az élet is sokkal olcsóbb itt) de akkor sem mindegy, hogy havi 60 ezer 3 hónapig vagy 180e folyamatosan.
2020. jún. 28. 14:53
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!