Vállalhatok Magyarországon teljes vagy részmunkaidős állást ha közben Angliában még alkalmazva vagyok?
" egyébként is, ez az állam pénze, nem a cégtől kapom vagyis nekik cseppet sem fáj, hogy megkapom azt a pénzt, max az, hogy elveszítnek egy embert, dehát kapnak mást, vannak elegen."
Remélem nem sokáig leszel Magyarországon ilyen hozzáállással. Persze, az állam egy végtelen pénzeszsák és csak arra van, hogy adja a lóvét.
Nem az a baj, hogy nem mész vissza, hanem hogy nincs tisztesség benned. Ha már van olyan kegyes az angol állam, hogy fizet neked a hereveréért, akkor legalább ne akarj itthon elhelyezkedni, mert azért kapod tőlük a potya pénzt, hogy megtarthasd az állásod és repülj mikor hívnak. Vagy ha itthon akarsz dolgozni, akkor ne tarsd a markod az ingyen pénzért. Sajnáltatni meg nem kell magad, hogy mennyit kellett dolgozni, nem volt kötelező kimenni.
Nem tudom milyen reakciókat vártál a gerinctelen kérdésedre...
Na képzeljétek, felkeresett a főnök, hogy mik a terveim, mert augusztusban valószínűleg vissza kell mennem. Elmondtam őszíntén, hogy nem szeretnék visszamenni de jó volna ha felmondás előtt még benne tudnák maradni a furlough scheme-ben. Végül megbeszéltük, hogy július végén adom be a felmondást, mert ha most adnám be akkor egyből elvágnának a furlough-tól. Teljesen megértette a helyzetem és segítőkész volt, mondta hogy egyébként a tax-ot is vissza tudom igényelni az idei adóévből ha már nem térek vissza Angliába, szóval onnan is jön kb 200 font majd:D
Utolsó, ha rákeresel neten írja, hogy októberig van a furlough scheme de cégtől függ az, hogy addig megadja-e neked, biztosra csak Júliusig van, ugyanis addig mindent az állam fizet. Augusztusban viszont a cégnek kell fizetnie a National Insurance-t, Szeptemberben pedig a fizetésed 80%-ból 10%-ot, Októberben pedig 20%-ot. Ahol én dolgoztam például nem fogják Július után fizetni az alkalmazottakat. Te kell megérdeklődd a munkáltatódtól, hogy náluk hogy megy a rendszer, de ha már benne vagy a scheme-ben akkor egyelőre Júliusig biztos kapod te is.
Egyébként cikket nem küldtem de most amikor a főnök felkeresett akkor ugyanezeket ő is elmondta, hogy a kormány októberig fizet azokkal a feltételekkel amiket leírtam.
Most júliusban is kapom még, mert elkezdik levonni a szabadságokat. A továbbiakról egyelőre még nem tájékoztattak. Én is úgy tervezem, hogy amikor küldik a rota-t, vagy hívnak, hogy menjek dolgozni, akkor mondok fel. Már így is nagy bónusz ez a július, mert eredetileg csak júni végéig járt volna.
Az adó visszaigényléshez nem kell bemenni személyesen? Én eddig minden évben csekket kaptam, amit a bankban tudtam beváltani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!