Lehet ebből bajom GDPR szempontjából?
Kicsit hosszú lesz, de muszáj részletesen leírnom, hogy megértsétek.
Tehát az a helyzet, hogy Hollandiában dolgozom részmunkaidőben, mert diák vagyok. A munkám semmi extra, call centeres vagyok, úgyhogy a vásárlók adatait is kell kezelnem, pl név, telefonszám, e-mail cím, lakcím. Mióta ez a vírus itt van, mindenki otthonról dolgozik (azaz Hollandiából “otthonról”), kivéve a németeket, mert ők tényleg otthonról dolgoznak, ugyanis a határhoz nagyon közel van a cég, nekik itt nincs is albérletük. Ez eddig oké. Ott kezdődik a bonyodalom, hogy én nyárra haza akarok menni, viszont megtagadták tőlem az otthonról dolgozás lehetőséget, annyi szabadságot meg nem adnak, amennyit kérvényeztem. Annyit mondanak, hogy a GDPR miatt nekem Hollandiában KELL maradnom. Ez azért hülyeség, mert 1, mi a különbség a 2 ország (Magyarország, Hollandia) között GDPR szempontjából 2, a németeknek miért szabad otthonról dolgozni? Nem tök mindegy, hogy melyik országban dolgozom a vásárlók adataival/kérem el az adataikat?
Kitaláltam, hogy hazamegyek, de azt hazudom, hogy valójában itt vagyok. Tudom, hogy le lehet nyomozni, hogy honnan dolgozom, az se érdekel ha kirúgnak, mert amúgy is utálom az ilyen rugalmatlan magatartást.
Viszont attól beparáztam, hogy beperelhetnek-e több ezer/tízezer €-ra, merthogy “megszegtem” a GDPR-t. Ők több e-mailben is leírták nekem, hogy nem mehetek haza a GDPR miatt. Szerintetek? Ha kiderül, hogy hazudtam bíróságra viszik az ügyet?
Ha most is a céged szerverére jelentkezel be távoli asztallal, akkor minden adat a cég szerverein keletkezik, ott van tárolva.
A terminálszerverek naplózzák, hogy milyen kliensek csatlakoznak, mi az IP címük. Akár olyan szabály is be lehet állítva, hogy csak hollandiai IP című gépek csatlakozását engedélyezze, vagy külföldi csatlakozást csak külön regisztrált gépeknek engedélyezzen.
A távoli asztali csatlakozáshoz bőven elég neked egy havonta 10 eurós hollandiai VPS (1-2 GB RAM-os).
Előbb bejelentkezel távoli asztallal a VPS-re, majd onnan tovább a munkahelyi terminálszerverre. Ez esetben a munkahelyi gép már a holland VPS IP címét naplózza.
Azt még esetleg kipróbálhatód, hogy ha itthonról holland mobilneteddek kapcsolódsz internetre akkor holland, vagy hazai címet kapsz-e. Ha hollandot, akkor nem kell VPS.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!