Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Megadott személyes adatot a...

Megadott személyes adatot a munkahelyen nem szigorúan tilos továbbadni az engedélyem nélkül? Nem erről szól a GDPR adatkezelés adatgazda - adatkezelő?

Figyelt kérdés

Amikor beléptem a melóhelyre értelemszerűen (már a belépés álláspályázat során ) több személyes adatot megadtam , kénytelen voltam megadni a cégnek. Mail cím saját mobilszám.

De az hogy ezt a cégnek megadtam, nem jelent felhatalmazást hogy a főnök az engedélyem egyáltalán a megkérdezésem nélkül az én saját mobilszámomat fűnek fának kollegáknak sőt vadidegen külső embernek ügyfeleknek átadja. Nem így van?

Ő (a főnök, a cég) az adatkezelő, az adott adatot tárolhatja és használhatja (felhívhat a mobilomom) de nincs joga az én engedélyem nélkül azt kiadni másnak? Ez szigorúan tilos, nem erről szól a GDPR?

A székről leestem amikor X ügyfél felhív a saját mobilomon és kérdezem honnan tudja ezt a számot? Mert titkos a tudakozóból nem tudhatja. Hát a főnök adta meg!

2020. ápr. 24. 18:09
 1/8 A kérdező kommentje:
A problémát úgy kezelem hogy új számot kértem a szolgáltatótól és azt már nem adom meg a cégnek. A régi halott számot meg osztogassa akinek akarja.
2020. ápr. 24. 18:11
 2/8 anonim ***** válasza:
47%

Ügyfél? Tehát munkaügyben keresett téged vki? Lehet azt hitte neked az a céges?

A szitut nem tudom elképzelni? Ki, miért hívott?

Magánszámot valóban nem kéne kiadni.

2020. ápr. 24. 18:16
 3/8 A kérdező kommentje:

"? Lehet azt hitte neked az a céges?"

Az tök 8 ő mit hitt és miért hívott, az a kérdés honnan tudta meg. De meg is mondta a főnöktől tudja.

Tehát a főnök minden kérdés nélkül az én privát saját számomat kiadta egy vadidegennek (és nem 1x....) meg persze X kollegának.

Többet nem adja ki, az fix. Az új számomat nem tudja, a régi meg végleg kikapcsolva.

2020. ápr. 24. 18:24
 4/8 anonim ***** válasza:
22%
Ohh hát bocsi hogy megkérdeztem. Talán akkor a főnöktől kérdezd meg ne itt 🤷🤷🤷
2020. ápr. 24. 18:27
 5/8 A kérdező kommentje:

"Talán akkor a főnöktől kérdezd meg ne itt "

Hát ez hogy hogy mielőtt leordítom a hajat a fejéről tudni akartam én tudom-e jól.

Ő még nem tud a számcseréről, az a mai nap történése volt, de ha rákérdez (és rá fog előbb utóbb) majd elmondom neki meddig tart az addig. Mert Hofit idézve "azért csőszház is van"

2020. ápr. 24. 18:30
 6/8 anonim ***** válasza:
0%
Számot változtattál, ok. Na de azt csak kell tudni a főnöködnek, ha meg megadtad megint ezt fogja csinálni, ha nem szólsz! Ne vegyél fel ismeretlen számot és kész. Persze csak ha megteheted.
2020. ápr. 24. 18:32
 7/8 A kérdező kommentje:

"Na de azt csak kell tudni a főnöködnek,"

Hát pedig én az újat meg nem adom. Miért kéne tudnia egyébként? Ez kőbe van vésve? És ha nem is lenne mobilom? Törvényszerű hogy legyen?

Ha annyira el akar érni majd vesz egy céges mobilt (na attól nem félek) mert erről szól az egész hogy el akar érni mindenkit de ahhoz már spúr hogy vegyen egy szaros mobilt meg egy flottaszerződést kössön a cég és inygen hívhatnánk egymást flottán belül. Az már pénzbe kerülne az már nem jó neki.Fillérb***ó.

2020. ápr. 24. 18:35
 8/8 anonim ***** válasza:
0%
Ne lepődj meg, ha nem sokáig lesz már munkahelyed.
2020. ápr. 24. 20:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!