Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Megteheti apám, hogy nem...

Megteheti apám, hogy nem támogat ezentúl?

Figyelt kérdés

Sosem volt egy normális ember, de most akar DNS tesztet.

Belemehetek kockázat nélkül? Ha kiderül, hogy nem az ő fia vagyok, megteheti, hogy nem támogat a tanulmányai során?

Olyan egyetemen vagyok, ami mellett nem igazán kivitelezhető a munka. Arról nem is beszélve, hogyha nem az ő családjába születek, rohadtul nem mentem volna egyetemre.

2020. jún. 10. 16:44
1 2 3
 21/22 anonim ***** válasza:

#20, akkor segítek én neked:

4:111. § [A megtámadási határidők]

(1) Az apaság vélelmének megdöntése iránti pert a kiskorú gyermek és az anya a gyámhatóság hozzájárulásával a kiskorú gyermek hároméves koráig indíthatja meg. A többi jogosult az apasági vélelem keletkezésétől számított egy év alatt támadhatja meg az apaság vélelmét.

(2) Ha a vélelmezett apa a teljes hatályú apai elismerő nyilatkozatot tévedés, megtévesztés vagy jogellenes fenyegetés hatása alatt tette meg, a vélelem megdöntése iránt a tévedés, megtévesztés felismerésétől, jogellenes fenyegetés esetén a kényszerhelyzet megszűnésétől számított egy éven belül indíthat pert.

(3) Ha az (1)-(2) bekezdés alapján a perindításra a gyermek a nagykorúvá válásáig nem került sor, az ezt követő egy éven belül a gyermek önállóan jogosult a perindításra.

(4) Az a jogosult, aki a megtámadás alapjául szolgáló tényről a rá megállapított határidő kezdete után szerzett tudomást, a tudomásszerzéstől számított egy év alatt támadhatja meg az apaság vélelmét.

(valahogy az utolsó bekezdést lehagyták a cikkből... a hiteles forrás mindig! a törvény)

2020. jún. 17. 09:57
 22/22 anonim ***** válasza:

#19" jó nagy hülyeségek vannak ott leírva." - szerinted... a lényeg meg az, hogy a vélelmezett apa simán megnyerte a gyerek 4 éves korában megindított pert. Ez viszont csak a kérdés végéről derül ki.

Arról meg hagy ne mondjak részletes véleményt, hogy az ebben a kérdésben szereplő "apát" eddig a Kérdező anyja fosztogatta, most meg a Kérdező fosztogatná tovább...

2020. jún. 17. 10:01
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!