Megteheti apám, hogy nem támogat ezentúl?
Sosem volt egy normális ember, de most akar DNS tesztet.
Belemehetek kockázat nélkül? Ha kiderül, hogy nem az ő fia vagyok, megteheti, hogy nem támogat a tanulmányai során?
Olyan egyetemen vagyok, ami mellett nem igazán kivitelezhető a munka. Arról nem is beszélve, hogyha nem az ő családjába születek, rohadtul nem mentem volna egyetemre.
De él még, de mivel csak az a biztos állítás, amit az ember saját maga tud, ezért inkább kihagynám ezt a lépést.
Az a legaljább kókler (én) nem így intézte volna az életét, hogyha ez a helyzet 20 évvel ezelőtt áll fenn.
na, akkor bontsuk két részre, mert van kavar a fejekben rendesen.
1. DNS és apaság:
megcsinálhatja nyugodtan, semmire nem megy vele. a magyar törvények korlátozott ideig adnak lehetőséget az apaság megdöntésére, az meg már régen letelt. (anya/gyerek kezdeményezése esetén 3 év, apa kezdeményezése esetén 1 év az apaság megállapítását követően)
szóval ha megcsinálja vagy megnyugszik, vagy idegesebb lesz tőle, de jogilag csak a fenekét törölgetheti vele. neked már ő az apád, ha az ég a földdel összeér, akkor is.
2. eltartás:
a szülő 18 éves koráig köteles minden esetben eltartania a gyerekét. 18. életév betöltését követően csak bizonyos feltételek teljesülése esetén.
a te esetedben ezek közül két dolog, ami érdekes:
-folyamatosan tanulsz és a tanulmányok elvégzésének ideje nem hosszabbodik meg a te hibádból számottevő mértékben. egyszerűen fogalmazva, ha nem bukdácsolsz össze-vissza, akkor nincs mitől félned.
-a rokontartás (mert ez gyakorlatilag az), alapvetően abban tér el a gyerektartástól, hogy figyelembe veszik a szülő anyagi lehetőségeit is. nincs az, mint a gyerektartásnál, hogy az utolsó fillérjét elszedik a szülőtől, ha úgy alakul a dolog. csak annyit lehet kapni, amennyi jut. ez abból a szempontból lehet érdekes számodra, hogyha olyan a bevétele, ami nem látszik (feketén dolgozik), vagy van még egy kiskorú gyereke, akit el kell tartania, akkor hiába veti fel a pénz, nem biztos, hogy kapsz belőle. (mondjuk az érdekes, hogy az előbbi esetben mi van, ha bevonod a NAV-ot, de ez messzire vezet)
+1 mit tegyél:
csinálja meg a DNS tesztet, ha jó, akkor legalább megnyugszik. ha nem jó, vagy nem nyugszik meg és úgy dönt, hogy nem ad pénzt, akkor be kell perelni rokontartásért. nem szabad vele várni, mert max. fél évre visszamenőleg lehet kérni, az meg elröppen pillanatok alatt, főleg, ha közben tanulsz és próbálsz megélni.
Túrórudika, kösz a hasznos választ, te szerencsétlen proli ;)
Köszi a válaszokat. Akkor ha jól értem, nincs miért aggódnom?
"Túrórudika, kösz a hasznos választ, te szerencsétlen proli ;)"
Valóban hibás az apád.
Abban hogy elfelejtett embert nevelni belőled.
Mindenesetre megmutattad hogy miért vannak kétségei és miért nem akar neked fizetni. Annak aki így viselkedik, beszél, annak én sem adnék egy fillért se.
Kérdező, simán megteheti. A részleteket megtalálod ennl a kérdésnél:
https://www.gyakorikerdesek.hu/csaladi-kapcsolatok__egyeb-ke..
#19: jó nagy hülyeségek vannak ott leírva.
persze az első oldalon ott a link, ami választ ad a kérdésre, de minek ilyen hülyeségekkel szórakozni, ha még van 10+ oldalnyi okos hozzászólás.
segítek:
"Perindítási határidő
Keresetindításnak a gyermek születése előtt is helye van, ítélet azonban csak a gyermek megszületése után hozható. §
Az apaság vélelmének megdöntése iránti pert a kiskorú gyermek és az anya a gyámhatóság hozzájárulásával a kiskorú gyermek hároméves koráig indíthatja meg. A többi jogosult az apasági vélelem keletkezésétől számított egy év alatt támadhatja meg az apaság vélelmét. §"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!