Apám és a bátyja örököltek egy ingatlant fele fele arányban. Jelenleg én lakom egyedül a házban. A bátyja eladta a részét egy vevőnek, aki fizettetni akar velem havonta egy nagyobb összeget, hogy továbbra is ott lakhassak. Megteheti ezt?
A ház felújításra szorul, azt mondta a költségeket állja.
Megteheti akár hogy fizetett velem,akár azt,hogy kirak onnan? Úgy hogy közben apám jóváhagyásával lakom ott. Kulcsa van már sajnos.
Hát fiam, ideje saját lábadra állni 😂
Ha ez egyáltalán igaz.
Vagy a ház apád részén kívüli másik felet felvásároljátok s megoldva,
Mert így szívás.
De ahhoz is kell pénz. Dolgozz s haladj a jövőben, úgy nem lenne ilyen gondod.
De nem értem miért nem veszed meg a fél házat?
Nekünk is volt ilyen, hogy szülő és testvére örököltek, de mi laktunk benne.
Mi szülői segítséggel és hitellel megvettük azt a másik felet.
Nektek is ezt kéne tenni.
Igazságtalan, hogy valakinek van egy fél háza, de csak te használod. Persze, hogyne, van kulcsa, elvileg mehet oda. De mégis minek menjen, ha te laksz ott!?
Vedd meg, akár hitelből, az a tiszta szerintem.
"(Egyenesági rokonnak való ajándékozásnál nem kell illetéket fizetni.)"
Persze! Olyanok az ügyvédek, akik csak úgy igyen ajándékozási szerződést írnak! Ennek ennyi az ára! Kell az ügyvédi ellenjegyzés (pecsét)! A WC papírra írt ajándékozási szerződést a Földhivatal visszadobja, nem jegyzi be a tulajdonváltozást!
Öröklés esetében ingyenes!
Ajándékozási szerződés nem ingyenes!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!