Ha törvényalkotók lennétek engedélyeznétek az abortuszt?
#10 Igen, végig gondoltam és igen, pontosan ilyen korú lányom van.
Az a gyerek pedig az unokám lenne és nem valami olyan amit el kell vetetni, mert útban van.
Az abortuszpártiakkal szemben azt is tudom, hogy mit jelent egy abortusz, hogy milyen testi, lelki következménye van. Tudom hogy sokszor veszélyesebb a nőre nézve mint maga a terhesség, a szülés. Tudom hogy mennyi nő van aki szembesül azzal hogy nem és nem tud teherbe esni amikor szeretne - mert a korábbi abortuszának ez a következménye, szövődménye.
Ahogy tudom azt is hogy milyen lelki sérülést okoz a nőknél az abortusz csak tilos róla beszélniük, mert az egyik oldal lenézné őket az érzelgősségük miatt, a másik meg eleve megveti őket az abortusz miatt.
Fiatal korom óta tudom hogy anya akarok lenni valamilyen módon, ha nem vagyok képes magam szülni, akkor majd örökbefogadással, tehát tudom milyen az az oldal is. Szerencsém volt, vannak saját gyerekeim, de ez nem mindenkinek adatik meg.
Ahogyan személyesen ismerek olyat aki fiatal lányként megszülte a gyermekét majd örökbe adta, olyat is aki élete végéig bánja hogy elvetette a terhességét, és olyat is aki örökbefogadott gyermeket.
Ahogy írod, a gyerek nem kismacska, hogy ha nem kell akkor elteszed láb alól. Az a gyerek mindig valakinek a gyereke, unokája, nem csak anyja van, hanem apja és mindkettőnek családja és sokszor olyan szülei, akik nem tudják maguk "megszülni" azt a gyermeket, kell, hogy valaki más világra hozza nekik.
Mindig nevetséges amikor a terhesség biológiai hatásaival jön valaki, miközben nem hajlandó tudomásul venni hogy az abortusznak mennyi negatív következménye van. A teherbe esés nem kötelező dolog, nem vagyunk olyan faj, aminél mindenképpen megtörténik, nekünk szex kell hozzá védekezés nélkül. Mindenkinek joga van ahhoz hogy gondoskodjon arról, NE essen teherbe.
Természetesen igen. A hazai szabályozáson 2 dologban változtatnék:
1, biztosítanám itthon is a gyógyszeres lehetőséget
2, A szülők bevonását csak 14 éves korig írnám elő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!