Névváltoztatásnál népnevet engedélyeznek vezetéknévnek?
Figyelt kérdés
Nem olyan a nevekre gondolok ami gyakoribb (pl. Olasz, Orosz, Lengyel), hanem ami nincs, vagy csak egy két embernél láttam (pl. Finn vagy Svéd). Van erre valami szabály, hogy melyiket lehet? Valaki változtatta már meg így a nevét vagy ismer ilyen esetet?2020. márc. 8. 21:35
1/3 anonim válasza:
Vezetéknevet nem változtathatsz kedved szerint!
2/3 anonim válasza:
Én is szeretem az északi metalt de sajna nem lehet így megváltoztatni :(
3/3 A kérdező kommentje:
Nem az volt a kérdés, hogy: “változtathatok vezetéknevet kedvem szerint?”
Az alap kikötések között (magyar hagyományoktól eltérő hangzású, magyartalanul képzett név, történelmi név, régies írásmóddal írott családi név felvételét – különös méltánylást érdemlő körülmények kivételével – nem lehet engedélyezni) erre nem találtam választ, ezért mertem megkérdezni.
2020. márc. 9. 19:33
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!