Féltestvéreknél is (apa közös) egyezni kell a vezetéknévnek?
Figyelt kérdés
Úgy tudom édestestvéreknek ugyan az lehet a vezetéknevük,de mi a helyzet a féltestvérekkel?2013. júl. 24. 16:10
2/6 anonim válasza:
Kaphatja az anyja vezetéknevét is a gyerek.
3/6 anonim válasza:
Kaphatja az anya nevét is, de minek? Ha az apa közös, akkor a vezetéknév is az.
4/6 anonim válasza:
sőt még édes testvéreknek sem mindig egyezik a vezetéknevük
5/6 anonim válasza:
Ha édestestvérek akkor sem mindig egyezik a családnevük...
Egyébként lehetséges, hogy a féltestvéreknek is ugyanaz a vezetéknevük de nem törvényszerű. Van olyan a baráti körömben /apa közös/ ugyanaz a vezetéknevük.
De olyan is, hogy elváltak és abból a házasságból lett egy gyerek ő megkapta az anyja nevét utána született egy féltestvére és ő meg az apja nevét.
6/6 anonim válasza:
7# vok mi nem volt jó a válaszomban?
spec nekem és az édes tesómnak már a vezetéknevünk
miért?
mert Anyu szerette volna ha az ö ritka és szép vezetékneve is tovább menjen és mivel nem voltak házasok így meg tudták csinálni ezt
csak hát lány lettem :-)
de majd én is szeretném tovább adni a nevemet
a húgom apám vezetéknevét kapta - ö rosszabbul járt neki tucat vezeték neve van :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!