Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Mit gondolsz az aktív eutanázi...

Mit gondolsz az aktív eutanáziáról? Engedélyeznéd ezeknek a személyeknek?

Figyelt kérdés

Olyan mentálisan vagy fizikálisan beteg személyeknek,akik szenvednek emiatt vagy munkaképtelenek és nem akarnak a családjuk és/vagy a társadalom terhére lenne,és ÖNKÉNT szeretnének meghalni.

Nemrég olvastam egy cikket,egy fiatal lányról,akinek Svájcban ezt engedélyezték,mert "nem akart élni",és a pszichológusa is úgy látta,hogy nem fog változni ez az állapot.

2015. nov. 22. 04:29
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
100%
Gondolkodási idővel igen. Tehát nem úgy hogy én bemegyek és 2 nap múlva meg is történik. Hanem pl 1 hónap gondolkodással.
2015. nov. 22. 05:12
 2/17 Andizsuzsi ***** válasza:
10%
Nem.
2015. nov. 22. 06:52
 3/17 anonim ***** válasza:
35%

Nem. Pláne Magyarországon, ahol annyi a visszaélés mindennel. Majd pont ezzel nem lenne? Lefizetnék az orvosokat, hogy megöljék az öreg szülőket az örökségért stb.

A mentálisan beteg személyek eutanáziája egyenesen hátborzongató, ezt a hitleri birodalomban csinálták utoljára. Őket is, és az egyéb betegeket is segíteni kellene, merthogy lehet, és nem megölni!

2015. nov. 22. 06:56
 4/17 anonim ***** válasza:
89%
Igen, egyéni elbírálás után feltétlenül emberségesebb, mint szenvedni hagyni valakit.
2015. nov. 22. 07:21
 5/17 anonim ***** válasza:
100%
Pl. a rákosok erős fájdalomcsillapítói egyúttal segítik a halál közeledtét is, tehát ez is aktív eutanázia. Ők már kivételezett helyzetben vannak. (Vagy más betegek, akik kifejezett erős fájdalomra rendszeresen erős fájdalomcsillapítókat kapnak.) De nemcsak fizikai fájdalom van, hanem a magatehetetlenség is okoz olyan fájdalmat, hogy inkább a halált választja valaki. A lehetőséget neki is meg kellene adni.
2015. nov. 22. 07:25
 6/17 A kérdező kommentje:

"A mentálisan beteg személyek eutanáziája egyenesen hátborzongató, ezt a hitleri birodalomban csinálták utoljára. Őket is, és az egyéb betegeket is segíteni kellene, merthogy lehet, és nem megölni!"

Nem lehet mindenkin segíteni.Nem minden mentális beteg tud meggyógyulni.

Nem százalékolják le jelentős részüket,és akit leszázalékolnak,azok is nagyon minimális járadékot kapnak.

Én magam is mentális beteg vagyok,ezért érdekelnek a válaszok.

Mivel élnek még a szüleim így tudnak segíteni.

De már most rettegek attól,hogy mi lesz,ha nem lesznek.

És mellette a bűntudat,hogy rájuk szorulok.

Sajnos nem egyszerű.Ezt kívülről nehéz átlátni.

2015. nov. 22. 07:31
 7/17 A kérdező kommentje:

Persze nem hangzik rosszul,de még mindig jobb,mintha valaki önmaga vetne véget az életének.

Egyrészt önmagának nehezen teszi meg az ember.Másrészt a választható módok sem túl humánusak.

2015. nov. 22. 07:34
 8/17 Andizsuzsi ***** válasza:
36%

Nincs jelentősége, de azért érdekelne, hogyha feltesz valaki egy kérdést, amiben mások véleményét kéri, akkor miért pontozza le azokat, akik nem az ő álláspontján vannak.

"Egyrészt önmagának nehezen teszi meg az ember."

Akkor nem akarsz meghalni. A felelôsséget akarod áttolni másokra. Az én véleményem az, hogy aki fizikálisan képes arra, hogy öngyilkos legyen, az ne mástól várja el, hogy megölje. Vessen véget az életének úgy, hogy abba mást ne rángasson bele (értsd ne hajtson a vonat elé tönkretéve egy szerencsétlen mozdonyvezető életét). Ahol jogilag engedélyezett az aktív eutanázia, ott is nagyon nehéz orvost találni, aki abban közreműködik.

2015. nov. 22. 08:42
 9/17 anonim ***** válasza:
100%

Igen, én engedélyezném.

Aki nem akar élni, az minek kínlódjon?

Lehet, hogy egyesek élvezik mások szenvedését, de én nem.

2015. nov. 22. 10:15
 10/17 anonim ***** válasza:
30%

"A mentálisan beteg személyek eutanáziája egyenesen hátborzongató, ezt a hitleri birodalomban csinálták utoljára."

A hitleri birodalomban erőszakkal ölték ezeket az embereket, most pedig önkéntes lenne.

Nem mindegy, hogy erőszakkal tömik beléd a pacalt, miközben te okádod kifelé vagy éppen kifejezetten szereted és megeszel belőle egymás után akár 4 tányérral is önként.

2015. nov. 22. 10:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!